Бъчварова: Оставката на Николай Петров не значи, че е виновен

Няма да има кандидатура за нов министър на здравеопазването, без да бъда обсъдена с коалиционния партньор. Това обяви шефът на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова по БТВ. Здравният министър проф. Николай Петров подаде вчера оставка, която веднага беше приета от Борисов.

"Това, че подаде оставка не означава, че се признава за виновен", уточни Бъчварова и добави: "Нека не забравяме правото на всеки да докаже своята невинност. Подадената оставка е неговата морална позиция".

Тя не се ангажира със срок, в който ще бъде обявено името на новия здравен министър и уточни, че той може и да е политическа фигура.

"ГЕРБ никога не е искала и не е преговаряла за коалиция с БСП", категорична е Румяна Бъчварова. "Това, че някой има неформални срещи, не значи, че има преговори за коалиция. Ако някой те покани на кафе, не значи, че ще се жениш за него", коментира тя информацията за срещи между Бойко Борисов и Деница Златева.

За вота на недоверие заради корупцията Бъчварова каза, че това по същество е вот на недоверие към цялостната политика, а това означава, че скоро няма да бъде гласуван. „Изключително се изненадах, че само г-жа Нинова и президента се борели срещу корупцията в държавата“, каза още бившият вътрешен министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика