Еманюел Макрон обеща увеличение на разходите за отбрана

Комисия по безопасност на движението в Благоевград с редица мерки за повишаване сигурността на пътя

Празнуваха бабинден с водосвет и ритуално миене на ръцете на лекарите в Дебелец На тържеството присъства 73-годишната Ана Тошева, която се слави като най-опитната акушерка

Франция отхвърли британска идея за мост през Ламанша

Учреден е Съветът на учените към министъра на околната среда и водите

Чешкият парламент свали депутатския имунитет на премиера Андрей Бабиш

Кое име липсва в разследването на bTV за детските градини? Лидер на „Да, България!“ записал децата си в детска градина в нарушение на правилата, партията се отплаща с подкрепа на Мариана Иванова

Николина Ангелкова: Над 61% от чуждестранните туристи у нас идват от страните от ЕС

Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Бъчварова: Разработихме план за осъществяване на активна патрулна дейност в малките населени места

Според Румяна Бъчварова месец януари е характерен с проявите на битова престъпност в малките населени места. „Около 5 хил. малки населени места има в страната, ние не може да осигурим толкова много служители, то не е и толкова ефективно, за това разработихме план за осъществяване на активна патрулна дейност в малките населени места, който да успява да покрива голяма част от територията и най-рисковите зони“.

Това заяви министърът на вътрешните работи в оставка, в началото на извънредното правителствено заседание, което бе свикано за разглеждане на доклад на МВР за план за логистично обезпечаване на Национална специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на битовата престъпност, предаде „Фокус“.

Тя допълни, че предстои специализирана полицейска операция на територията на 5 области, където битовата престъпност е най-голяма.

„Този план беше замислен и подготвен още преди провеждането на изборната кампания в края на миналата година. Той беше логичен завършек на усилията ни през последните две години да поставим борбата с конвенционалната престъпност на една нова основа. Здрава база, която включва първо и най-важно – превенцията. През миналата година успяхме да обиколим цялата страна и да възобновим дейността на 255 междуведомствени Комисии за борба с организираната престъпност в общините“, обясни министър Бъчварова.

По думите ѝ следващата стъпка е предприемане на оперативни мерки. „На първо място предложихме законодателни промени. Те, относително бавно, но все пак бяха приети, за да ни дадат възможност да увеличим числеността на МВР и да можем да назначаваме служители, които вече имат полицейски правомощия или военни на позиции „сътрудник по охрана“, с цел да подпомогнат охраната на границата, охраната на обществения ред и борбата срещу битовата престъпност. Тези промени бяха приети в края на миналата година и сега е времето, в което могат да бъдат приложени и да започне назначаването на тези служители“, подчерта вътрешният министър.

„Вторият важен акцент в нашето предложение е осигуряването на финансиране за закупуването на допълнителни автомобили за МВР, които впоследствие да бъдат включени в тази дейност“, коментира още министър Бъчварова.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Престъпниците не са по селата , престъпниците са .. всички който са били във властта . от .. 1989 …. до …. 2017 … От президенти те , до най ниските етажи във властта , това са престъпниците който ограбиха България за тези . 28 . години .. по селата има гладни хора който нямат работа , помощи , рани пенсии със 20 заплати и пак на работа , е да умират ли във тая социална държава България

  2. Разработети план за арестуване на престъпниците който ограбиха България за тези . 28 . години , престъпниците не са по селата , по селата има бедни хора който нямат работа , помощи , рани пенсии със . 20 . заплати и пак на работа , така ги докара социалната държава България . Престъпниците са във властта от .. 1989 .. до .. 2017 .. във София са .. който докараха хората да умират от глад по селата , и малките градчета .

  3. Почна се!! Впрочем то не е спряло – имам предвид пукотевицата, алармата и раздуването на предизборните балони !!! Как, бе мадам „шмaтkaтa“ си го представяш ти това – във всяко село в кръчмата по едно песионирано ченге води епична борба с битовата престъпност, като в същото време в цялата държава се шири kopyмпиpaнa пpokуpатypa, некадърна пoлиция и тотално изврaтeнa cъдeбнa cиcтeмa??? я стига с тези прeдизбopни дaндaнии!!!

  4. Факт е,че има битова престъпност но защо не се назначават млади хора при тая безработица? Аманот пенсионерска истерияНужно е младите да работят…за да я има България.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.