Ето кои са окончателните състави на България и Кипър

САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Въглищата с етикет, дървата да са сухи Финансови глоби за кметове, ако трудно се диша

Протестиращи в Перник пак блокираха магистрала „Люлин“

„Да бъде ден!” – зовеше Смирненски

Германия и Франция се разбраха за единен бюджет на Еврозоната

До 1,5 млн. българи поваля грипът 140 хиляди ваксини вече са изчерпани от пазара

Валери Симеонов: Хайде сега да видим, след като си подадох оставката, с какви основания ще продължават протестите Борбата продължава, основанието за радост у моите опоненти е преждевременно, заяви той

Труд Уикенд – един вестник за два дни

Русия заплаши Украйна с „драстични мерки“, ако спира нейни кораби в Азовско море

Бъчварова: Ще бъде изградена площадка за фургони за преселниците край Лесово

Държавата ще изгражда площадка край Лесово, на която при нужда ще бъдат разполагани фургони за настаняване на новопристигнали в страната ни преселници. Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова във връзка с изказване на избраната за вицепрезидент Илияна Йотова, според което България е получила 18,9 млн. евро за построяване на три бежански центъра от отворен тип

„Засега решението, което имаме е за изграждане на площадка близо до Лесово“, каза Бъчварова по БНР. По думите й в момента няма нужда да се използват подобни площадки. „Прогнозирам, че следващите 6 или 7 месеца няма да има нужда да бъдат използвани, защото през зимните месеци спада миграционният натиск, освен ако не се случи нещо извънредно, което не зависи от нас“, обясни Румяна Бъчварова.

Тя уточни, че относно площадката за бежанци близо до Лесово се работи по прехвърляне на собствеността от „Гранична полиция“ към областния управител, за да могат да се осигурят необходимите условия. Вътрешният министър в оставка посочи, че площадките позволяват при определени ситуации там да бъдат разположени фургони и да бъдат настанени хора, които могат да надхвърлят капацитета на сега съществуващите центрове, като там чужденците ще пребивават не повече от месец.

По отношение на 101 милиона евро, отпуснати на България от ЕС за справяне с мигрантската вълна, Румяна Бъчварова обясни, че основната част от средствата са за повишаване на способността за охрана и защита на българската граница, която е външна граница за ЕС.

„Има сума, която е отпусната за възстановяване и ремонт на приемателните центрове в България и за подготовка за създаване на капацитет за кризисна реакция при кризисна ситуация за 3 площадки, които да бъдат обособени и осигурени с електричество, вода, канализация и ограда“, каза още тя.

„Засега има решение една от тях да бъде застава близо до Лесово. Работи се по юридическото прехвърляне на собствеността“, уточни Бъчварова.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. демек меркел намери евтино решение да натири гостите, които самата тя покани… немско гостоприемство…

  2. И като ги настаните там „бежанците“, дето в едната ръка държат таблет, в другата – смартфон, дето от единия джоб вадят 50000 долара, а от другия – 50000 евро, дето не зачитат нито ред, нито законите ни, незабавно двете с криСталинка георгиева отивате там при тях да ви „лузят“ и „да решавате демографския проблем“!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.