Испанските власти издадоха нова заповед за арест на Карлес Пучдемон

Осъдиха футболист от Сандански за отвличане

Роми нападнаха ученичка на пазара в Благоевград

Земетресение разлюля Южна Гърция Трусът е бил с магнитуд от 3,9 по скалата на Рихтер

Министерство на енергетиката провери подготовката на ЕРП Север за зимата

А1 стартира свое мобилно приложение за следене на спортни резултати

Установени са 104 трошки да гният по улиците на Велико Търново Премахнати са общо 7 излезли от употреба возила през тази година

Вижте как минувачи спасиха 4 човека от паднал в реката автомобил (ВИДЕО)

Откриха диво прасе с африканска чума в района на Асеновград

Трима учени спечелиха Нобел за икономика – за облекчаване на глобалната бедност

52 деца с постижения в науката, изкуството и спорта с общински стипендии в Търговище

Шуменец плаши радио с бомба заради сръбска музика

Англичанин е починал в София след употреба на наркотици

Алек и Хилария Болдуин разкриха пола на бебето си (ВИДЕО)

Бюджетът на Варна финансира профилактиката на близо 9000 души 251 деца получиха здравна помощ по три общински програми

Новата програма за лечение чрез конна езда се радва на голям интерес. Общината финансира индивидуални занимания за 60 деца, като 50 вече са се възползвали от хипотерапията.

251 деца получиха здравна помощ по три общински програми, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ в местната администрация. При 89 малчугани след преглед е установено наднормено тегло, като 19 от тях са със затлъстяване.

По програмата „Аз успявам“, която се реализира от „Медицински център за рехабилитация и спортна медицина 1 – Варна“, децата са провели индивидуални оздравителни програми, включващи двигателен режим и контрол на дневния прием на калории. В програмата за профилактика и лечение на гръбначни изкривявания до момента са се включили 112 подрастващи. При всички са установени леки изкривявания, а при 14 хлапета – и плоскостъпие. Назначени са им консултации, стелки и стабилизиращи корсети, както и курс по гимнастика. Почти изпълнена е квотата по третата детска здравна програма – „Хипотерапия и рехабилитация на деца с увреждания и проблеми в развитието“. Тя се провежда дебютно в конна база „Виница“.

50 хлапета вече са се възползвали от възможността да се лекуват безплатно чрез езда и общуване с коне под надзора на невролог и психолог. Тази година с 436 000 лв. от местния бюджет по общо 17 общински програми за обществено здраве скрининг и профилактика на социалнозначими заболявания могат да си направят 6500 възрастни и 2400 подрастващи жители на община Варна.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.