100 миньори са блокирани под земята в косовска мина

Сърбия обеща на България пречиствателна станция край Босилеград

Русия загърбва Съвета на Европа

10 години затвор за 75-годишна турска журналистка, публикувала секретен документ

Мъжът, посегнал на униформен в София: Полицаят падна сам

Учебните занятия в област Стара Загора се възобновяват на 23 януари

Елена Йончева: Обвинението, че съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно

Стотици бойци на ИДИЛ се предадоха на САЩ, прехвърлят ги в американска военна база

„Барса“ взе играч, страдащ от секс контузии

Роналдо: Измамник съм

Всеки играч на среща с Дерменджиев

Зала „Скаптопара“ с ново и модерно осветление

Ева Майдел: Евродепутатите от ГЕРБ няма да позволим да има две категории европейци в ЕС Комисията за вътрешен пазар и защита на потребителите в ЕП гласува двойният стандарт в стоките да бъде наказван

Организират протести заради нападението над фелдшер в Горна Оряховица Инициатори са местни младежи

Изправят на съд непълнолетен за убийство на друго момче

Бюджетът на Пловдив за 2017 г. с над 20 млн.лв. по-голям от миналогодишния

Община Пловдив ще връзва двата края през 2017 г. с бюджет от 276 660 0000 лв., който е с над 20 млн.лв. повече от 2016 г., стана ясно преди публичното обсъждане на финансовата рамка за тази година.

„Естествено е, че искаме да имаме много повече пари, но просто няма как бюджетът да е по-голям, след като не вдигаме местните данъци и такси. Затова за мен бюджет-2017 за мен е добър и е гаранция, че годината ще е безпроблемна за Община Пловдив“, коментира кметът Иван Тотев. Той допълни, че бюджет-2017 ще бъде гласуван на сесия на 26 януари, докогато могат да бъдат включени разумни предложения на граждани, за които има заделен финансов резерв от 2 млн.лв.
Капиталовата програма на Община Пловдив за 2017 г. възлиза на 55 млн.лв., като 18 млн.лв. от тях са за ремонтите на основни пътни артерии като булевардите „Коматевско шосе“, „Руски“, „Шести септември“ и изграждане на новия бул. „Северен“. 3 млн.лв. са заделени за отчуждаване на частни имоти, попадащи в разширението на бул. „Васил Априлов“, „Освобождение“ и изграждане на подлеза под жп линията Пловдив-София „Модър-Царевец“, който ще свързва районите „Южен“ със „Западен“.

За старта на обновяването на площад „Централен“ са предвидени 3 млн.лв., а по 1 млн.лв. ще струва реконструкцията на Градската художествена галерия на „Гладстон“ 32 и на бившото кино „Космос“ на същата улица. По 2 млн.лв. ще бъдат пренасочени към Голямата базилика, за ремонт на тротоарни настилки и за улица „Остромила“ в едноименния квартал. Рекордни са средствата в бюджет-2017 за културна инфраструктура, като най-сериозни пари са предвидени за Античния театър, Етнографския музей, Природонаучния музей, Одеона, Форума и Ядрото в арт-квартал „Капана“.

С 200 000 лв. ще се закупят лизингови коли за Социалния патронаж, Общинска охрана и Общинска полиция, с 50 000 лв. ще се проектира разширение на сега съществуващата веломрежа, а 170 000 лв. – за закупуване на мобилна сцена за уличен театър.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.