Румен Драганов: Не се очаква драстично поскъпване на самолетните билети

ВСС гласува повторно кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор Протест и контрапротест около сграда на съдебните кадровици

Стоян Мирчев, БСП: Михаил Миков отсъства от кампанията, а сега принизява усилията ни

Пожарите в Австралия унищожили част от имота на Ръсел Кроу

Уволниха пияния шофьор на училищен автобус

Прокуратурата: Няма доказателства за престъпление в сигнала на БОЕЦ срещу Иван Гешев

Как да обясним на блондинка защо звукът от гръмотевицата закъснява

Туск: Великобритания ще стане второстепенен играч след Брекзит

Кметът на Перник: Водният режим, който предлагат от ВиК, може да унищожи цели сектори

Жираф предизвика тежка катастрофа в резерват в ЮАР, загина турист

Мечка нападна и рани ловец край село Търничене

Стрелба в колеж в руския град Благовещенск (ВИДЕО)

Ярък метеор освети небето над няколко американски щата (ВИДЕО)

Арктически студ скова големи части от САЩ

Facebook изтрил 5,4 млрд. фалшиви профила тази година

Бюджет 2017: Вдигат минималната заплата и възрастта за пенсия

460 лева става минималната работна заплата от догодина, става ясно от публикувания от Министерство на финансите бюджет за следващата година.

За 2017 и 2018 г. се повишава размерът на осигурителната вноска за фонд „Пенсии“ на ДОО с по един процентен пункт, като целта е да се намали недостигът от средства по бюджета на ДОО и субсидирането му от държавния бюджет, посочват от министерството. От 2017 г. се увеличава осигурителната вноска за фонд „Пенсии“ за лицата по чл. 69 от КСО с 20 процентни пункта. Вдига се тежестта на една година осигурителен стаж в пенсионната формула с процент, равен или по-голям от процента определен по правилото на чл. 100 на КСО. Расте и осигурителният стаж за придобиване право на пенсия се увеличава с по 2 месеца всяка година до достигане на 35 г. и 8 месеца за жените и 38 г. и 8 месеца за мъжете в 2019 година.

Като приоритети в Бюджет 2017 са посочени сектор „Образование“, поддържане на модерни и боеспособни въоръжени сили и развитие на отбранителните способности на страната, подобряване на функционирането на системата на здравеопазването, както и изпълнение на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради.

Очаква се реалният растеж на БВП да се запази на относително стабилни нива през прогнозния период, като през 2017 г. слабо ще се забави до 2,5%, а за периода 2018-2019 г. се очаква постепенното му ускоряване до 2,7%. Вътрешното търсене ще бъде водещо за растежа както по линия на потреблението, така и на инвестициите. Средносрочната перспектива е обвързана със заложения приоритет за запазване на стабилността на публичните финанси и се изразява в следване на вече определените цели за продължаване на фискалната консолидация и придържане към консолидационните стъпки от пролетната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2017-2019 година. Отчитайки еднократния ефект върху бюджетното салдо за 2016 г., в настоящата прогноза се запазват целите за дефицита за периода 2017-2019 г., съответно на 1,4%, 1,0% и 0,5% от БВП, заложени в пролетната средносрочна бюджетна прогноза. Приходите, помощите и даренията по КФП за периода 2017-2019 г. се движат в границите между 38,4% и 37,7% от БВП.

Въз основа на допусканията и прогнозното нетно дългово финансиране за периода 2017-2019 г., съотношението държавен дълг към прогнозния БВП се очаква да бъде около 25% към края на периода, което се обуславя от подобрената бюджетна позиция на страната.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (14)

 1. Работе ти Роби докато сте живи , за да има пари за Рано пенсионираните 20 заплати , и пак на работа … Робуваите Роби във измамната държава България докато сте живи

 2. Да го духаш, Горанов!!!
  На 30.09. „замразих“ фирмата си!
  На 31.12. ще замразя и тази на жена си!
  За педал-лизач като теб и шефът ти мутра, резИлтатът ще е:
  – 300 лв. по-малко патент;
  – 2*130 лв. /по стария миниум…/ месечно по-малко осигуровки за моята фирма и тази на жена ми… МЕСЕЧНО! … или 3 бона в минус на годишна база…;
  – 9 месеца * **** лв. месечно разход за държавния бюджет в „-“ от обезщетения за безработица за нас двамата (аз напускам и добре платената си основна работа!!!);
  – 4 млади човека в „-“ в статистиката на населението на държавата – аз, жена ми и двете ни деца, от втората половина на 2017 нататък…;
  Да са ви честити парите в повече, които ще приберете!
  Да са ви честити циганите, на които плащте помощи и… стипендии!..
  Да са ви честити и афганистанците, пакистанците и иракчаните, които решихте да храните!!
  БОКЛУЦИ, БОКЛУЦИ СТЕ ВИЙ!!!!!

 3. Всъщност всичко в буджетот, ние не го четохме в подробности, знаем си го, е насочено срещу Населението. Никъде по света не е задължително да работиш, за другарките 36 г за да вземеш пенсийка, не говорим, че е най-ниската в света. Подобно е и заключението на знаещите и за пенсиите и стажа на българските мъже. Ощетени са и диаспорците, които имат стаж в България и за който получават някаква мижава сума чак след 71 год. За другите държави тази възраст е 65 г. Краде се поголовно и нагло. Та кой е виновен другари? Комунетата ли, които са вече отдавна умрели, а и при тях другарките се пенсионираха на 55 г, (както сега в Гърция, доколкото знаем), при задължителен стаж 20 г, другарите на 60 г стаж 25г. Разбира се можеше да се работи и след това, имаше работа:)

 4. Да, това, че горанов е паразит-охранен е безспорно:))) От коя партийка е дебелчото и каква му е заплатицата?
  Явно сегашното правит/рушителство не може да се справи с огромните проблеми вътре в страната, а и външните ги решава не в полза на България и Българите. Подават оставка и голяма част, заедно с охранен горанчо, отиват в затвор. Предателството срещу Родина и Народ е много тежко престъпления. Наказва се със смърт..

 5. БОКЛУЦИ, БОКЛУЦИ СТЕ ВИЙ!!!!!

 6. Позор за Борисов и неговите блюдолизци.

 7. Боко да го начукам на жена ти.

 8. Смърт за ГЕРБЕРИТЕ ГНУСНИ. МАМКА ВИ ГНУСНА.

 9. С КОГО БЕ -поддържане на модерни и боеспособни въоръжени сили и развитие на отбранителните способности

 10. Как пък не се намери поне един, който да защити пенсионерите и социално бедните хора. Това не е държава, а скотобойна. От 9 000 000 останаха 6 750 000. Думите не стигат да се опише разрухата. Борисов и ти имаш пряко участие в пъкленното дело против народа.

 11. Бюджет 2015 коригиран почти 1300 пъти, за да откраднат колкото се може повече пари. Да видим колко пъти са откраднали в бюджет 2016. И бойко с неговата свинеферма герб са жалки боклуци, като обявиха, че дълга на България бил 21 млрд. лева. А как направиха сметката? От общия дълг изкараха сумата, която сега е натрупана във Фискалния резерв плюс 18 милиарда евро блокирани във Валутния борд. А лошия матриял блее ли блее. Колко долни и мизерни крадливи безродни свине са прасетата от свинефермата герб и бойко, за да ни мятат на върбата по такъв просташки начин, а?

 12. И ще става още по-зле, ако си наложат пъкления план България да премине на евро. Заплатите ще станат съответно 200-300 евро. Цените ще се вдигнат до европейските и на основните продукти. Те и сега някои цени са по-високи в сравнение с хамерика и ес, особено на вносните стоки, бананите, вносни шоколади, сокове, нектари и пр. но има български стоки като сирене, мляко, хляб, олио, вино, които са по-евтини от ес хамерика. Какво ще стане, когато сиренето стане 8-10 евр, хляб – 2 евро, олиото 4 евро? Много пенсионери с пенсия 60-100 еврета ще имат средства само за хляб, сол, лук..
  Без да се регулират заплатите/пенсиите, които се държат вече 26 г нарочно ниски, не се преминава към никакво евро..Това ще е убийство за 70-80% от населението..дебелобузестото момче от снимката вън + цялото им антибългарско правителство. Нямаме нужда от садисти да ни ‘управляват“/унищожават

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.