Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Бяла ще развива екотуризъм с партньори от Турция, Украйна, Грузия и Гърция Международният проект е за над 795 000 евро

Кметът на Бяла Анастас Трендафилов /в средата/ по време на международната среща по проекта

Нов международeн проект, по който работи община Бяла, област Варна, предвижда развитие на екотуризма в региона. Целта е да се развият нови възможности за разнообразяване на този вид туризъм при баланс на защитата и използването на природните и културните ресурси. Това стана ясно от провеждащата се в Бяла международната среща по проект „Екотурнет / Развитие на мрежата за екотуризъм в Черноморския регион“. Той е на стойност над 795 хил. евро и е финансиран от „Съвместна оперативна програма Черноморски басейн 2014-2020“.

Водещ партньор е областната администрация Шиле – Истанбул, Република Турция. Партньори са Регионалната агенция за развитие на регион Запорожие – Украйна, община Ксанти – Република Гърция, Фондация Кавказка околна среда – Грузия и община Бяла. Продължителността на проекта е 2 години.

Община Бяла разполага с бюджет от 133 хил. евро и предвижда да изгради нова инфраструктура, която включва 2 велосипедни маршрута, кула за наблюдение на птици по миграционния им път Виа понтика и 9 места за отдих по трасетата на велосипедните маршрути.

Водещият координатор по проекта от турска страна Ялмаз Куркмаз от Истанбул посочи, че всички страни ще имат полза от проекта и ще доразвият туристическия си бранд.

Кметът на Бяла Анастас Трендафилов каза, че този интересен проект ще бъде надграждан, защото освен съоръженията, които ще бъдат създадени, ще се наблегне и на подходяща реклама. “Ние искаме да развием и нетрадиционните форми на туризъм. Освен археология и история тук може успешно да се развиват екотуризмът и поклонническият туризъм. А това ще доведе и до развитие на предлагания от нас туристически продукт”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.