Вадят блицконтрола на министрите от зала

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ)

Блицконтролът на премиера и вицепремиерите да се провежда в ресорните парламентарни комисии, а не в пленарната зала. Това са част от промените в правилника на Народното събрание, които предстои да бъдат обсъдени от временната комисия по промените му и да се гласуват от депутатите. Председателят на комисията Данаил Кирилов (ГЕРБ) е насрочил първото й заседание за идния вторник от 10 ч.

Социалистите ще искат в правилника да се запише, че депутатските заплати се замразяват, но считано от декември 2016 г., коментира пред “Труд” зам.- председателят на парламентарната група на БСП Антон Кутев. В момента възнагражденията на народните представители са в приложението към правилника за финансови правила по бюджета на Народното събрание. И там е записано, че “основното месечно възнаграждение се преизчислява всяко тримесечие, като се взема предвид средномесечната работна заплата за последния месец от предходното тримесечие”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

 1. САЩ: 312 млн. население, 800 000 държавни служители;
  ХОЛАНДИЯ: 16 млн. население, 20 000 държавни служители;
  БЪЛГАРИЯ: 7 млн. население, 440 000 държавни служители.
  Чиновниците ни, предимно софиянци, в относителен порядък са 45 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от американските и 51 ПЪТИ ПОВЕЧЕ от холандските.
  Пропорционално в държавния апарат у нас на заплата трябва да има около 9 000 души, а не цели 440 000,
  Покорните данъкоплатци им плащаме не само високите заплати, но и осигуровките, представяте ли си?
  Луди ли сме всички, или сме тъпи и глупави по рождение?
  Иначе – ха да са ви честити новите 240 „обгърнати от всенародната любов“ хрантутници!!!

 2. “ И там е записано, че “основното месечно възнаграждение се преизчислява всяко тримесечие, като се взема предвид средномесечната работна заплата за последния месец от предходното тримесечие”.“ Паразитите дори вече не се крият:)) така добре са си опекли работата, че официално си обявяват вдигането-“преизчисляването“на заплатите всеки 3 месеца:)) хахаха А защо и с останалите заплати и пенсии не се прави така, на всеки 3 месеца? или се прави, но ние не сме разбрали. Всеки 3 мес. се увеличават пенсиите с определен %. И тогаз защо се оплакват пенсионери и пенсионерки? се пита човек. И колегата по-горе е прав. Даже в сащ Тръмп иска още да ги намалява.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.