Дневен хороскоп на Алена за събота, 23.11.2019

На 23 ноември 2019 да почерпят

Сръбски министър: Не сме като България, сами избираме приятелите си

Разследват смърт на служител на енергото върху електрически стълб

Мария Габриел: Постът заместник-председател в ЕНП дава възможности и влияние

Глобална епидемия от обездвижване сред децата

Спешен медик е уволнен в Габрово заради пациентка, починала от масивен инфаркт

Вучич: Руснаците не ни дават нищо даром

ООН: Въздушните удари в Йемен са намалели рязко

Берлускони в болница, паднал на конгреса на ЕНП в Загреб

Учител предотврати масова стрелба в сръбско школо

Ваксините за грип свършиха Няма нито една доза в аптечната мрежа, няма да има и нови доставки

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Българска фирма измами Енрике Иглесиас, турнето му е отменено

Четири часа остана блокиран пътят София-Варна след тежката катастрофа

Вайръл политика за наивници

Освен професионалните протестъри в партийната върхушка има запазена територия и за близки до „агнешкия“ олигарх Иво Прокопиев предприемачи.

Дори да не сте в крак с последните тенденции в информационните технологии, със сигурност сте срещали поредната чуждица, навлязла в българския език – „вайръл“. Употребата й е така широка, защото в превод всъщност представлява разпространяването на съдържание вирус сред потребителите на социалните мрежи. И понеже „вирус“ не буди приятни асоциации, в езика ни агресивно се наложи думата „вайръл“.

Мнозина вярват, че именно вирусният маркетинг направи Барак Обама президент на САЩ през 2008 година. Пред фейсбук Обама обяви, че е успял да събере и множество малки дарения. Все легенди за наивници. Очевидно по неговите стъпки от месец се опитва да тръгне и новият партиец – провалилият се бивш правосъден министър Христо Иванов. С тази разлика, че вайръл стратегията в политиката вече е демоде, а чрез нея могат да бъдат спечелени малцината останали наивници.

Тагването – задължително!

По стъпките на чичко Обама като по учебник,от средата на декември активистите на „новата“ партия заливат фейсбук потребителите с възхвални слова и критично-приятелски коментари по адрес на новия партиен вожд Христо и поредното гражданско движение, което също като всички стари ще бори на първо място тази пуста корупция.

В опит да спечели повече наивници кукловодите на Иванов го бяха инструктирали да употреби няколко българи от чужбина, като проведе нарочна среща с тях, докато са у нас за празниците. Битката за гласовете на около два милиона наши сънародници, които живеят, учат и работят зад граница, е отколешна цел на олигархичните кръгове у нас. И точно когато част от сънародниците са се върнали, за да изкарат най-семейния празник – Рождество Христово, самозваните активирани активисти на „ДА(Й), България“ пробваха да ги зарибят с клишетата си. И този път не успяха. Както не успяха и през 2013 г., когато същите кукловоди, които днес инженерстват „ДА(Й), България“, тестваха влизането в политиката на друго свое протеже – Саша Безуханова, чрез набързо спихналото движение „Муув БГ“.

Партийната върхушка – грантаджии и „агнешки“ предприемачи

За да имаш партия, най-важното, което трябва да имаш, са съмишлениците. Е, Христо Иванов, Антоанета Цонева, Николай Стайков, цялата тумба от „Протестна мрежа“, „Правосъдие за всеки“ и прочие „професионални“ протестъри, определено са съмишленици, но не просто по идеи, а най-вече по грантово съществувание. Всичките те и досега са се занимавали с политика, но не пряко, а чрез обслужване интересите на олигархичните кръгове „Капитал“ и „Агнешки главички“, както и на „Демократи за силна България“ – първо в Синята коалиция, а след това и в Реформаторския блок.

Новото е, че тези „свободни“ граждани, така упорито лансирани от медиите бухалки на олигархията и „ангажираните“ посредством финансови облаги и лични отношения неколцина телевизионни и радиоводещи от Нова, Би Ти Ви, БНТ, „Дарик“ и БНР, най-накрая вече ще трябва да бъдат представяни на обществото като жадни за власт политкомисари, а не прикривани като „експерти“, „анализатори“ и „граждански“ активисти.

Освен за професионалните протестъри в партийната върхушка има запазена територия и за близки до „агнешкия“ олигарх Иво Прокопиев предприемачи. Повечето от тях финансирани чрез сложни финансови схеми. Пример за това е лансирането на икономиста Кирил Петков, когото тарторът от „Капитал“ очевидно вижда като един бъдещ Симеон Дянков или Трайчо Трайков, които успя да набута в първия кабинет на ГЕРБ през 2009 г.

В последните дни Кирил Петков се изявява като експерт по антикорупция в качеството си на учредител на „ДА(Й), България“, гордо представящ се с харвардското си образование и нещатното си лекторство в СУ „Св. Кл. Охридски“. Не беше далеч времето, в което същото лице е било лансирано, също от изданията бухалки на Прокопиев, и като „сериен предприемач“ – от производител на безглутенови вафли през администратор на бизнес център, та чак до изобретател на мрежи, които пречат на птиците да влизат в самолетните двигатели. По това време (2014-2015 г.) Петков е прононсиран и като ментор от (няма да се изненадате) „Муув БГ“ на Безуханова. Между неуспешния опит да влезе в политиката чрез мъртвородения проект на Прокопиев и Безуханова и настоящата вирусна партия Кирил Петков е успял да се изяви в бухалката „Капитал“ и като природозащитник. Как да не повярва човек в успеха на този „сериен предприемач“, който днес е готов да зареже толкова много успешни бизнеси, за да се отдаде на политиката, а на всичкото отгоре и да си плаща за това. При това в България.

Идеологията – във властта на всяка цена

Но освен жадна за властови постове номенклатура партията трябва да има и най-вече идеология. Тук изобщо не става въпрос за няколко формални и изисквани по закон документи като учредителна декларация, програма в три, пет, седем или 666 точки, а в това, което със сигурност ще накара обикновения българин да се чувства политически представен, ако прояви наивност и се върже на сектантските брътвежи на Таков, Иванов и разградските кукловоди Никола Николов и Иво Прокопиев. Голямата тайна на „ДА(Й), България“ e, че идеология всъщност няма.

Като партия – плод на хибридно и задкулисно инженерство, не й е нужна, защото за привличането на наивници ще се разчита на сектантска риторика, корпоративен вот и вирусна реклама в социалните мрежи наред с подсигуреното обслужване от медиите бухалки на олигархията и от групата на „зависимите“ тв и радиолица – водещи от трите национални телевизии и двете национални радиа. И точно заради това на обществото беше пусната въдицата „няма ляво, няма дясно“, за да се избягва от отговора на въпроса къде се позиционира формацията. В крайна сметка единствено възможната идеология, която в „ДА(Й), България“очевидно ще преследват, е: „Във властта на всяка цена“.

Но едва ли единствено предстоящите предсрочни парламентарни избори са причина за прибързаното пръкване на поредния инженерингов проект. Има поне още две – едната е в очакваната промяна на политиката на американската администрация след встъпването в длъжност на новоизбрания президент Доналд Тръмп, когото учредителите на „ДА(Й), България“ не крият, че ненавиждат.

Другата е необходимостта от нов политически мегафон на олигарсите Иво Прокопиев, Огнян Донев и компания, посредством който те да пробват да си осигурят парламентарно представителство след изборите, а оттам и пореден коридор към изпълнителната власт, а най-вече и достатъчно силно лоби в съдебната власт с оглед предстоящия избор на нов състав на Висшия съдебен съвет.

Наред с всичко чрез мегафона на партията подсъдимият олигарх Донев и недосегаемият Прокопиев ще могат да имат допълнителен инструмент за натиск срещу прокуратурата и така да пречат на държавата да защити интереса си, ако е ощетена от техните схеми и обикновени далавери.

Освен жаждата за власт има и нещо друго, което сплотява „новите“ партийци. Това е недоволството им, че не са се родили в страната на Шекспир, а в бедна България.
Вероятно и заради това изпитват чувството на ненавист към всичко традиционно българско и се чувстват комфортно, ако с действията си срещу собствената си държава успяват да унижат българщината, като често осмиват нейните пазители. Заради това изобщо не е случайно, че в „ДА(Й), България“ са се събрали почти всички, които направиха възможен най-големия позор на страната ни на международната сцена – смяната на българската кандидатура за генерален секретар на ООН. Нещо, което вече доведе и до друга негативна последица за страната.
България като държава член на Европейския съюз безпрецедентно от началото на 2017 г. няма собствен представител в Колежа на комисарите в Брюксел след позорното отлъчване на Кристалина Георгиева и бягството й в подсигуреното от ментора й Джордж Сорос – като компенсация за отстраняването на Ирина Бокова – постче в Световната банка.

Извън борда

Егоцентричността на „новите“ муцуни, които утре ще поискат да станат депутати, ги прави особено чувствителни към чуждото мнение, най-вече към онова, което не споделя мантрите на партията секта. Вероятно заради това съвсем скоро ще дойде моментът, в който, макар и прикрити, търканията между Радан Кънев и Христо Иванов ще излязат на показ. Защото дори лидерът на ДСБ прозря, със сигурност не без помощта на своя ментор Иван Костов, че „ДА(Й), България“ е кух, хибриден проект за защита на интересите на няколко олигарси – един подсъдим, един кандидат за подсъдим и т.н. А с хибридна идеология, както показа политическата 2016 г., не се печели гласът на народа – нито на американския, нито на британския, още по-малко на българския.

Тъкмо в обратното вече месец се опитват да ни убедят вечните „анализатори“ на прехода Иван Кръстев, Огнян Минчев, Евгений Дайнов, както и по-новите – Смилов, Бедров и сие. Добре е, че помним как същото, което сега бръщолевят шаманите на политическата мисъл по адрес на „ДА(Й), България“, го говореха последователно за Синята коалиция, после за ДСБ, а само преди три години – и за Реформаторския блок.

И опитите за инженеринг не спряха само до проваления проект с Безуханова. То не бяха „Зелените“, то не беше ДЕОС, които в следващата серия от сериала на „агнешките продуценти“ ще влязат в коалиция с вирусната партия. Огнян, Даниел, Евгений имат темплейтите, просто ще заменят имената на субектите и ще ъпгрейднат анализите си за нуждата на вирусния политически проект – коалиция на кукловодите, които, както преди, така и сега са единствената константна величина.

Накрая и ефектът от цялата гюрултия ще е този, че заедно или поотделно партиите на олигархията може и този път да останат извън борда, т.е. да не влязат в следващото Народно събрание.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (20)

 1. Още една партия родена в посолството на САЩ, а от краварите за България само едни злини сме видели. Една шепа продажни българи и евреи отново са наточили секирата и искат да отсекат българската глава.

  1. При положение, че ти си платен трол точно от такива партий и лобираш открито за Русия. В Русия явно така са свикнали да правят нещата . Е Волен колко пъти го викаха в Русия да му дават измислени медали. Ама в Европа си е друго яче. Жалък продажен Велемир. Очаквам булката ти комент и той да излезе под мен с някой смислен коментар.

   1. Няма. Той coment-a се е хванал да бачка ибрикчия в анадолата и много трудно намира интернет там.

   2. велемирка и коментатора са един и същ трол. Сега коментя се е преиминувал на кирилица, но брътвежите – същите. Само дето пише малко по-смислено. Руснаци са, бре! Няколко руснака – велемирка, обединения, куция пират… – тровят с постоянния си негативизъм форума. Много лесно ще ги познаете – за тях Русия е по-важна от България. И е нормално, след като за нас е обратното. Те за това и късички мнения постват. В по-дългите може да се улови мисленето на чужд език, а и някой думи изтърват случайно. велемирка беше писала, че нашите хотелиери са жадни – на руски означава алчни.

    1. nqma zna`enie , ти , като професионален лъжец , с оформен характер още от соцвремето , добре се справяш с внушенията , убедително лъжеш – и друг път съм ти признавал високата квалификация в този жанр . Обаче не си убедителен с внушението към останалите тъпанари , че Велемир , обединените , комента сме руснаци – само защото сме доста обективни в оценките – и за Русия , и за САЩ , и за ЕС . А ти си се издал , че си пристрастен и необективен – „…велемирка, обединения, куция пират… – тровят с постоянния си негативизъм форума…“ – е , какво , според тебе на черното да казваме бяло и обратното ? А , че си лъжец и необективен си го признавал и директно – толкова си озлобен по соцвремето , че не си всъстояние да признаеш истините – за тогава и за сега .

     1. Истината боли, куц пирате… А за внушенията – ИЗБЯГВАМ да ги правя. Винаги съм писал – МИСЛЕТЕ, но давам и другата гледна точка за сравнение. Онази, от която Вас Ви БОЛИ! И понеже ви дера с кремък идва тази неприязъност към мен. Аз не Ви мразя. Нещо повече – обичам ВИ. Искам само да си пишете по Вашите сайтове, за Вашите проблеми, които не са никак малко. И ако продължавате да ме провокирате, ще запозная общественоста с тях. Просто за да могат хората да видят, колко осран е идеалът, който им навирате във физиономиите!

  2. Стрино petroha, сакам да ми посочиш поне една партия, която е русофилска и родена в руското посолство. Болен Сидеров е болен наистина, той е неуравновесен, а как си врътка дърника всеки е видял. А колко партии правят плонж пред краварите? Ако погледнем реално всички партии правят теманета на краварите и за това е толкова лошо положението в България. Ако има една проруска партия, аз първи ще се запиша в нея.

   1. А от Единна Русия как ще погледнат на това, че ги напускаш? Или само си пишеш… По опорните точки… Братушка, що не си оправяте ВАШИЮТЕ бакии – на първо място в света по самоубийства и убийства сте, На трето по аборти и разводи. Алкохолизум и корупция… Пиши си във вашите сайтове, бре!

 2. Авторът май нещо се срамува от написания пасквил, че нещо не му виждаме името ?
  А, Блъсков ?

 3. Добре ще е Блъсков като не е още „налял“ да каже на читателите си още една истина:
  Не-красивите Българи имаме ясен избор – като не искаме ЕС и Соросоидите – скоро ще се редим пак за визи пред посолствата на Германия и Испания (а многото Бугари икономически мигранти там събиращи помощи и пишещи у Фейс-о ще бъдат изритани от тези държави). Та може би по-добре малко Соросоиди в парламента вместо пак визи за ЕС?

  – лична обида, че Блъсковите вестници изгубиха влиянието сред „просветените хора“ и трябваше да се разпарчетосат, препродадат на Делянчо етс, а тези на Прокопиев продължават да си негови (с помощта на Американците). Не съм наясно, защо не мрази по същия начин Слави, който си запази влиянието сред необразованото население чрез БиТиВи-то.

  – Неразбирането на „новия“ свят който ни се случва, без да можем да направим нещо по въпроса (нещо характерно за 30-40% от избирателите в целия „модерен“ свят от САЩ та чак до БГ)

  1. „многото Бугари“ – така се изразяват в Македония и Сърбия. Аз съм БЪЛГАРИН и никога няма да напиша Бугари. Още повече с главна буква. Та кой казваш ти плаща, маке за глупотевините – братушките ли? Щото не виждам друг да троши пари по некадърници!

   1. Здрасти Петьо или секретарка – как сте днес?

    1. Георги съм но това наистина няма значение…. Благодаря – добре. Парите си ги изкарвам с честен труд – нищо общо с журналистика. Не ибрикчийствам на никого и за мен България и българите наистина са важни. Безпартиен съм и никога не съм членувал в партия. А и нямам намерение. Ти що не си напишеш направо, че сме татари. Кълчиш си езика с това Бугари… Жив и здрав да си!

     1. Жорката е варненски гейзер влюбен в тюфлека бойко

 4. Ако някой вярва, че има ляв и десен модел (партии), а не просто начин за объркване и заблуждаване на масите (народа) открай време, просто не разбира какво се случва. И отдясно и отляво са все ц.ионисти (глобалисти)! И ако вие се карате помежду си, това е резултат от техните интриги, да бъдат сблъсквани идеологически хората, за да не се обединят срещу тях!

 5. така-така кръг Агнешки главички срещу кръг Свински главички. Въпросът всъщонст е кой е ВЪЛЧО???

 6. А така, де.
  5 дни без помия срещу Христо Иванов и Радан Кънев беше множко.
  Ще ви спре кранчето #КОЙ!

 7. Много ниско ниво! Не вярвам, че това е trud.bg. жълто-о-о

 8. Другари, не виждам коментар на информацията, че Румъния е отказала на Бегето да им достави ток в този критичен за страната момент. Ето това искам да прочета. Защо в този критичен момент, когато страната се задъхва от студ, когато Кунева унищожи четири атомни реактора без никой да ѝ иска това, в територията България токът не спира, а при комунистите два часа имаше, четири нямаше. И кога най-сетне ще се постанови режим на тока, за да можем безпрепятствено да си обявим Големия шлем и не само да го обявим ами да си изкараме договора безпроблемно.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.