Напрежение по гръцките острови в Егейско море заради мигрантите

Хасан Адемов: Нужна е кардинална промяна в подпомагането на хора с увреждания

Европейските страни и САЩ постигнаха съгласие за условията на ядрената сделка в Иран

Макрон: Тръмп и аз сме гарантите на световния ред

Декларацията от срещата ЕС-Западни Балкани ще бъде подписана само от 28-те страни-членки

Агенцията за борба с градушките открива новия сезон с 8600 ракети

Какви разказва полицай на сексолог?

Валентин Радев: Ще увеличим хората при охрана на мачовете

Адвокатът на мъжа, хвърлил бомба срещу полицайка: Йордан Исаев иска да сключи споразумение с прокуратурата

Фенът, който рани полицайката: Много съжалявам!

Нинова: Високата заплата на депутатите не попречи на „Суджукгейт“ и „Хасовогейт“ Възнагражденията не се дават, за да не се краде, допълни лидерът на БСП

Адвокатът на бомбаджията: Друг човек му я е подал, бутнали го докато хвърля

“Фейсбук” отчита значителен ръст в поставените под предупреждение или премахнати публикации с екстремистко съдържание

Движението в тунел “Ечемишка” на “Хемус” ще бъде двупосочно в тръбата за Варна днес

Комисия в американския Сенат одобри номинацията на Майк Помпео за държавен секретар

Ваксината срещу ротавируси у нас безплатна и безболезнена

Ваксината срещу ротавируси е напълно безплатна у нас от тази година. Освен че е достъпна, тя е и безболезнена, приема се през устата. Дайте първата доза с първата усмивка на вашето дете, когато е на 6 месеца, настоя д-р Нигяр Джафер, зам.председател на Народното събрание по време на кръгла маса “Ротавирусни инфекции – защо са опасни и как да се предпазим”, която се проведе в понеделник в Шумен. Според нея е нелепо да има смъртни случаи от ротавирусни инфекции. Ежегодно обаче, в Европа 231 души почиват, регистрират се 700 000 посещения при лекари от заболели и 87 000 хоспитализации. Данните изнесе епидемиологът д-р Тереза Чолакова.

Почти всяко дете, преди да е навършило 3-5 години, е заразено с ротавируси. Това е доказателство, че те са основен причинител на тежки форми на диария с обезводняване в целия свят.

По темата ваксиниране проблеми има не с маргинализирани група, а с интелигентни родители, каза д-р Джафер. И коментира, че днес модата е лечение по интернет, а мнозина се шегуват, че гугъл може да стане лекар на годината.

Фондация МОСТ с председател Юлия Пискулийска е инициатор на проявата. Четири кръгли маси с участието на журналисти от цялата страна, депутати и представители на изпълнителната власт са проведени т.г. Целта е акцент върху важни проблеми в областта на здравеопазването. Акцентът върху ротавирусите и ваксинопредотвратимите инфекции се поставя, защото все повече майки се поддават на страха от ваксините и не имунизират децата си.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.