Валежите ще продължат и днес

Днес ще е предимно облачно, на много места все още с превалявания от дъжд. По-късно през деня валежите от запад ще започнат да спират и облачността ще се разкъсва и намалява. Това съобщават от НИМХ към БАН за "Фокус". Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е слаб, след обяд до умерен.

Максималните температури ще са в широки граници – от 12-13° в северозападната част от страната до 20°-22° в югоизточната й половина. Атмосферното налягане е значително по-ниско от средното за месеца, но през деня ще се повишава.

Над Черноморието облачността ще е значителна. През деня с временни прекъсвания валежите ще продължат. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са 19°-21°. Температурата на морската вода е около 20°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, но след обяд ще отслабне до 2-3.

Над планините ще бъде предимно облачно с превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра от сняг. Ще духа силен западен, а по най-високите върхове на Рила и Пирин югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 10°, на 2000 метра около 4°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето