Раненият алпинист на Олимп е без признаци на живот

Толгахан Сайъшман стана татко

Преизбраха проф. Христо Бонджолов за ректор на ВТУ С 202 гласа „за” новият председател на Общото събрание на вуза е проф. Антоанета Анчева

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът задържа под стража Идрис М., обвинен в държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество

Заплаща ли се извънреден труд по време на командировка?

Благоевград събра най- пъстрите и екзотични пеперуди в изложбата „Живи тропически пеперуди“

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 21 май 2019

Български алпинист е ранен на Олимп, в ход е спасителна операция

Четири възможни варианта за преместване на националния стадион

Градушка отне поминък, земеделец го връща Стихии нанесоха щети в Свищов, Левски и Русе

Във Велико Търново откриват паметник на Христо Ботев навръх 2 юни

Осигуровки и за доходи от продажби в интернет Хората, които извършват стопанска дейност, с вноски като еднолични търговци

20 години навърши Дневният център за деца с увреждания в Дебелец

100 декара от сметището край село Цалапица горят

Валентин Николов, ГЕРБ: Нямаме готовност да въведем Закона за горивата

„Нямаме готовност да въведем Закона за горивата. При условие, че има и съпротива, то в този случай тези 6 месеца ще дадат възможност още веднъж да изговорим нещата, така че да не убиваме конкуренцията, унищожавайки малките в бранша“. Това коментира депутатът от ГЕРБ Валентин Николов, който е зам.-председател на енергийната комисия в парламента, по БНР. Според него не е необходим нов закон, а промяна на сегашния.

Вчера правителството предложи на Народното събрание да се отложи с 6 месеца влизането в сила за Закона за горивата, срещу който скочиха малките бензиностанции и превозвачи на петролни продукти и заплашиха с протести на „жълтите жилетки“ у нас.

„Този закон влизаше в сила в края на януари. Правителството максимално бързо, вслушвайки се в проблема, взе решение за отлагане с 6 месеца. Предполагам, че още днес, най-късно утре то ще бъде внесено в Народното събрание. Това предполага, че ще мине през комисия следващата седмица и след това веднага ще бъде гласувано и вкарано в дневния ред на НС. Мисля, че няма да има проблем от НС да бъде гласувано“, коментира той в предаването „Преди всички“. Николов подчерта, че и наредбата на Министерството на икономиката все още не е готова. Според него причина за забавянето е както финансова, така и кадрова.

Проблемът трябва да се изговори и да се намери баланс, категоричен е депутатът и добави, че този закон е необходим:

„Балансът е много деликатен. Трябва така да балансираш различните интереси в бранша, така че да може той и да е работещ, и да носи полза на обществото. В случая ние нямахме Закон за горивата. Всеки се оплакваше от качеството на горивата, всеки се оплаква, че има и контрабанда, и нелегален внос в рамките на България. Това поражда необходимостта от такъв закон“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.