Валентин Радев: Антикорупционната комисия трябва да заработи по-активно, с Цацаров това ще стане

Комисията за борба с корупцията трябва а заработи по-активно. Считам, че с Цацаров тя ще заработи по-добре. ГЕРБ има волята да го направи. Както беше и в ДАНС. Трябва да се даде време и да се намерят точните хора. Това коментира бившият министър на вътрешните работи от ГЕРБ Валентин Радев по Канал 3.

"Борбата с корупцията е много важна. Не се води само с една комисия, само от президента или само от една личност. Трябва да има уважение към институциите. Ако всички това не работи, няма да стане", каза той.

"Четейки какво казват експертите, Румен Радев няма какво да направи вече, вече веднъж върна указа. Грозна картина е да се падне на колене пред когото и да е. Аз не виждам нищо противоконституционно в избора на Гешев, не виждам какво трябва да се поправя. Президентът трябва да го подпише", коментира Валентин Радев.

"Има стотици сигнали за корупция, постъпили при нас. С някой от големите градове имаше сигнали. Има отговор, проверено е. Някои от сигналите са изпратени и до нас, и до прокуратурата. Няма нищо лошо в това.", сподели Радев.

"Хубаво е и САЩ да разчитат на нас. Важно е за всички в региона. Ние сме страна за уважение, направили сме много за сигурността. България няма никакви военни бази, защото тук няма чужда собственост. Най-добре е да има американска военна база, но те няма да се съгласят. Добре е да има каквото се сетите НАТО-вско", заяви Валентин Радев.

Коментари

Задължително поле