Валентин Радев: България днес е едно от най-сигурните места

България днес е едно от най-сигурните места. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев в словото си по повод 139-ата годишнина от създаването на МВР.

"139 години ни делят от основаването на Министерството на вътрешните дела. Отговорностите и тогава са били големи. И тогава, и днес общество му е възлагало големи надежди", заяви министърът. "Със сигурност МВР през годините, като и днес е в основата на стабилността на страната ни. Със сигурност България днес е едно от най-сигурните места", каза още той.

"Гражданите очакват от нас да опазим по най-добрия начин границите на държавата. Те ни очакват и по пътищата, да ги предпазваме от катастрофи. Знам, че не винаги получавате благодарност, понякога сте обругавани. Понякога сме критикувани несправедливо", обърна се той към служителите на МВР.

Валентин Радев отбеляза, че не е имало нито един инцидент по време на Българското председателство. "28 000 полицаи пазеха нашите граждани. Никой не допусна инцидент", заяви той.

"Обществото очаква от нас резултати. От правителството ще получите най-доброто, гражданите обаче очакват резултати. Поздравявам и синдикатите, те са тук, не е като миналата година да са от другата страна и да има протести. Благодаря и на правителството и на парламента. Ще продължаваме да сме активни в законодателството", каза още Валентин Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България