Националният център за рехабилитация на слепи е признат за национална представителна организация на хора с увреждания

Родител преби седмокласник, съдът го глоби със 100 лева 36–годишният Саид Селимов мъстил за дъщеря си с юмруци

Постер на порнозвезда увеличи реколтата от зелки на индийски фермер

Предложиха проф. Николай Червенков за удостояване с орден „Св. Св. Кирил и Методий“

Правителството одобри генерал-майор Данчо Дяков за шеф НСО

Министър Ангелкова опроверга „Зелените“: Никога не съм искала спиране на Booking и Airbnb

Подпалиха колата на адвокат в Монтана

Намериха 70 кг тютюн без бандерол в нелегален търговец

Гранати от Втората световна откриха в монтанско село

Румен Радев разговаря с външния министър на Кралство Саудитска Арабия

Fibank награди Сани Жекова

Вижте какво реши Министерският съвет на 21 февруари 2018

Задържаха психично болен мъж, убил баща си

Късметлия падна пред влак, счупи само крак

Шуменец тръгна пеша до Рим Венци ще върви 2 години, целта му е поклонническа

Валентин Радев: Големият проблем в МВР е липсата на кадри

Снимка: Архив

Кадровият въпрос е най-големият проблем на системата на МВР. Това пред БНТ новият вътрешен министър Валентин Радев. Обявени са конкурси за нови служители, а резки промени в кадровата политика не се предвиждат, увери той.

Радев сподели, че новият главен секретар на МВР е встъпил в длъжност вчера.

“Младен Маринов встъпи вчера в длъжност и вече е главен секретар на МВР. Той е признат от колегите си и решихме, че ще се се справи добре.”, каза вътрешният министър.

По думите на Радев пътна полиция е получила още 60 автомобила, но големият проблем в МВР остава липсата на кадри.

“Дадени са вече 119, сега 60 и проекта е за малко под 300. Това са патрулки, оборудвани са, имат система за контрол и мобилно печатащо и устройство, с което на място могат да издават съответните документи. Това е улеснение и за двете страни – както ние да можем да контролираме полицаите, така и те бързо да санкционират, когато е нужно. В момента има конкурси за кадри. Ще има попълване. Проблемът с кадрите се работи по него.”, заяви Валентин Радев.

Той допълни, че програмата за сътрудници на МВР ще бъде продължена: “Ще бъде продължена. Ние търсим точно това. По -широко участие. Ние готвим такива хора. 120 души ще се дипломират от школата за такива кадри. Тази програма е добра идея.”

Министър Радев увери, че оградата на границата е почти готова.

“133 километра от оградата на границата са готови. Останаха частта при Бургас и частта при Хасково. В Ямбол е изцяло изпълнена задачата, остава при Бургас 11,5 километра при двете реки – Резовска и Делиевска. И при Тунджа – 9,5 километра. Общо към 20 километра остават за да бъде завършена оградата. Теренът не е равен и не може толкова бързо да се строи. Част от оборудването за видеонаблюдение е доставено. Правим всичко възможно доставките да бъдат бързи”, каза той.

“Много е хубаво участието на армията в охраната по границата, но това участие трябва да има някаква норма. То трябва да бъде донякъде, за да не бъдат отнемани голяма част от въоръжените сили, тоест войници да отиват на границата, въпреки че те са изключително подготвени. Между 8 и 10 пъти е намалял натиска по границата, тоест войската, която отива там ще бъде по-малко, а ще разчитаме повече на полицията. Този натиска намалява многократно, защото се справяме добре и ние няма да спрем да пращаме гранична полиция и войници, за да няма натиск. Натиска на границата с Турция е много малък.”, допълни още Радев и изрази надежда новият ни еврокомисар да помогне по въпроса с границата.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Валентин Радев: “Големият проблем в МВР е липсата на кадри.” A защо???? Защо не искат хората да работят в МВР??? И защо тези, дето все пак се съгласяват, не стават за нищо??? Мога да дам колкото си искате примери, включително и от личен опит за абсолютната некомпетентност и на редови полицаи, и на офицери на средна, че и на много висока длъжност!!!!

  2. Господин Радев МВР напълно споделям коментара на бившето ченге .Недопустимо е служител завършил по подобие на Вас ВВУЗ със специално съответства в областа която служи и допълнително В.А -Раковски но е подчинен на този завършил нищология или на пенсиониран ДС преобразувани правоотношения.Наложително е преглед управлението на ЧР.

Отговорете