Валентин Радев: Имаме информация за избягалия затворник от Ловеч

Имаме свидетелско сведение за избягалия затворник от Ловеч, продължаваме да работим по него. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев от трибуната на Народното събрание във връзка с избягалия вчера затворник от Ловеч Борис Иванов.

„На 21 юни 2018 г. малко след 10.00 часа лишеният от свобода е извършил отклонение от работен обект в затвора в Ловеч. С телеграма Министерство на правосъдието ни уведомяват. В ГД „Национална полиция“ в 13.34 ч. сме уведомени. Лицето е обявено за общодържавно издирване веднага“, каза Радев. По думите чрез пресцентъра на ГД „Национална полиция“ е изпратено прессъобщение и снимка на лицето в електронните медии с цел запознаване на обществеността.

„Създадена е необходимата организация и са предприети оперативно-издирвателни действия. Проверяват се адресите на лица от близкото обкръжение на това лице, на територията на ОДМВР – Ловеч, Велико Търново и Търговище и други“, каза министърът. Радев заяви, че се извършват проверки на железопътния и автобусния транспорт в страната. „Изградени са Контролно-пропускателни пунктове. Създадена е организация съвместно с ГД „Гранична полиция“, допълни министърът и уточни, че са поставени задачи на агентурния апарат на МВР.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България