Три мостови съоръжения в недобро състояние се ремонтират на магистралите „Хемус“ и „Тракия“

Закопчаха трима автокрадци в София

Премиерът обеща разширяване на шуменско училище Учителка: "Деца, нали разбрахте - това е г-н Борисов, който прави нова епоха в България"

Задържаха 14 нелегални имигранти в Приморско

„Реал“ губи първи финал от 18 години

Вутов се завърна в „Ботев“ (Пд)

Пожарникари вадиха мъж от тетраподи край морето във Варна

„Бай Ганьо журналист“ ще изучават в 12-и клас По преценка на преподавателя ще се изучава и "Бай Ганьо прави избори"

Рекорден брой българи и румънци работят във Великобритания това лято 391 000 са наети в периода между април и юни тази година

Революция! Мачове от Испания ще се играят в САЩ

Столична община: Няма замърсяване на въздуха в София

Григор: Не искам да съм критичен към себе си

България пред Русия в ранглистата на ФИФА

Акция „Багер“ в бургаско гето Тежки машини бутнаха 35 незаконни постройки

Възрастна жена получи сърдечен пристъп в Рила, транспортираха я до болница с хеликоптер 

Валентин Радев към лидерите на седемте синдиката на МВР: Очаквам диалогичност и сътрудничество

Снимка: МВР

Това беше първа, опознавателна среща с лидерите на седемте синдиката на МВР. Очаквам диалогичност, сътрудничество, да работим заедно, за да подобрим нещата, които са положителни и да търсим решение на проблемите. Първото нещо, за което се договорихме, е да бъде направен функционален модел и анализ на дублиращи се функции в министерството. Основните приоритети в работата ще бъдат борба с битовата престъпност и войната по пътищата – заяви министър Валентин Радев, съобщават от МВР.

Той подчерта, че е открит за разговори и срещи и изрази увереност, че с помощта на синдикатите, които изразяват мнението на мнозинството във ведомството,  ще се подобри работата му. Министър Радев  уточни, че председател на Съвета за социално партньорство ще бъде заместник- министър Стефан Балабанов.

По думите на инж. Венцислав Станков, председател на синдиката на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“, на срещата  са поставени редица въпроси, свързани с реформите на МВР, подобряването на условията на труд, повишаването на доходите и материалното осигуряване на служителите. Друг акцент е бил поставен върху изграждането на функционален модел, с помощта на който да се отговори на потребностите на обществото в областта на сигурността.

На срещата бяха представени Синдикалната федерация на служителите в МВР, Националният синдикат на гражданската администрация в МВР, Сдружение „Синдикат на служителите в МВР”, Сдружение синдикален алианс „Сигурност”, Сдружение „Национален синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец” и Национален синдикат „Полиция” – Хасково.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.