Валентин Радев: Няма корупционна схема при строежа на оградата по границата

Няма никаква корупционна схема при строежа на оградата по границата. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка с твърдението на опозицията, че оградата се строи в нарушение на първоначалния проект и сигурността й е под въпрос, предаде БНТ. По време на блиц контрола в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред министър Радев обясни как се харчат 160-те млн. евро, които Еврокомисията отпусна на България за справяне с бежанския проблем.

По думите му 33 млн. евро вече са усвоени, процедури текат за 70 млн. евро, като половината от тях са към финал и предстои обявяване на обществени поръчки за останалите 57 млн. евро. Вътрешният министър заяви още, че на този етап не вижда аргументи за увеличение на заплатите на служителите в системата, каквото е искането на най-големия полицейски синдикат.

"Проверки са направени от всички органи, включително финансови и инспекторати. Не мога да ходя аз и да обяснява на комисаря по миграцията колко добре се справяме и да го моля да удължим срока за прословутите 160 млн. лв. и той да ми задава въпроса за оградата. Всички трябва да внимаваме с това. Ние се справяме много добре, Европа ни признава и ни дава пари, открива тука агенция и опозицията по не знам какви си причини излиза и говори направо опасни неща. Никой не може да спекулира и да казва подобно изречение - продажба на национална сигурност", каза Радев.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – TRUD@TRUD.BG И TRUDONLINE@GMAIL.COМ

Коментари

Задължително поле