Валентин Радев: Опозицията трябва да се радва, че Борисов отиде при Меркел и Ердоган

"Ген. Радев и Корнелия Нинова и всички останали от опозицията, те трябва да го говорят това, но според мен те трябваше да се радват, че един балканец какъвто е нашият премиер, отиде при Ердоган, при Меркел", заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Валентин Радев.

Според Радев министър председателят е постави в центъра на внимание проблемите, които нас ни интересуват. "Представете си ние имаме само 5 300 капацитет на агенцията за бежанците. В съседна Гърция има 54 хиляди бежанци. Ако това ни се струпа тука , знаете ли какъв разговор ще водим - въобще няма да питате за Корнелия Нинова тогава", заяви Валентин Радев, цитиран от БНТ.

Радев коментира искането на БСП за свикване на КСНС по темата за споразумението между Турция и ЕС, ролята на България и защитата на националния интерес. "Разбира се те имат право, опозиция - искат. Утре ще го решим, може и да дойде. Аз се съмнявам, защото всичко беше казано", заяви депутатът от ГЕРБ.

Според ГЕРБ не е необходимо премиерът да бъде изслушван в парламента за посещенията му в Турция и Германия, както поискаха от БСП.

Антикорупционният и антитерористичният закон, както и бюджетът за следващата година са приоритетите на ГЕРБ за новия политически сезон, уточни още Радев.

 

Коментари

Задължително поле