Валентин Радев: Пороите са нанесли щети по пътища в 5 области

Увеличение на полицейските заплати може да има от догодина

Поройните валежи през миналия уикенд са нанесли щети по републиканската пътна мрежа в Плевен, Ловеч, Враца, Велико Търново и София. Това каза министърът на вътрешните работи Валентин Радев пред журналисти в парламента.

"Има наводнени пътни участъци, свлечени земни маси, изровени банкети, паднали дървета. Вследствие на голямата буря има теч в лявата тръба на тунел „Ечемишка“, обясни той и допълни, че водните нива на почти всички реки в Дунавския басейн са се повишили, но са под праговете.

Днес и през следващите дни ще продължи оказване на помощ на пострадалите места и описване на щетите. „За утре е насрочено заседание на междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване към Министерски съвет, която ще оптимизира разходването на останалите средства, близо 28 млн. лв. от общия бюджет на комисията - 70 млн. лева“, каза още вътрешният министър.

От МЗХ информират, че за периода 2-3 юли са проведени 9 въздействия върху 75 облачни градоносни клетки, изстреляни са 736 ракети, каза още Радев.

Във връзка с протестите на полицаите той заяви, че надеждата му е техните заплати да бъдат увеличени през 2018 г.

„Трябва да сравним заплатите на полицаите, тези които са на терен, както казваме. На пожарната. Тези, които са с полицейски функции. Там има проблем със заплатите. Това ми казват синдикатите, това са и моите наблюдения. След като няма желание за заемане на тези позиции, една от причините е ниското заплащане", обясни министър Радев.

„След като съм бил в парламента и знам какви са процедурите за изграждане на бюджета мисля, че това може да стане след нова година, не знам защо те искат да стане сега и незабавно”, допълни още той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България