По-ниски данъци за празни жилища Предлагат стимули за собствениците да ги дават под наем

Разширяват пакета на НЗОК Новите дейности ще се гарантират от НРД за 2019 г.

Владимир Савов поема временно поста на Ралица Агайн в КФН

Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Пропука се най-дебелият лед в Арктика

САЩ замрази руски активи за стотици милиони долари

Апаш с 13 присъди осъди прокуратурата Рецидивистът искал 25 000 лева, получи 2500 лева

Депортираха нацистки военнопрестъпник САЩ предадоха Якив Палий на Германия

Потвърдиха гаранцията от 50 хиляди лева за Бенчо Бенчев

Сърбия може да върне задължителната военна служба

Клоп не иска и да чува за титла

Няма външни наранявания по трупа на изхвърленото бебе на сметището край село Гарваново

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 22 август 2018

Фен с килим хит в Русия

Валентин Радев: Пряка заплаха за България няма "Страната ни не е "атрактивна" за терористите"

Снимка: Архив

В момента пряка терористична заплаха за България няма, каза в предаването пред БТВ министърът на вътрешните работи Валентин Радев във връзка с атентата в Манчестър, при който загинаха 22 души.

По думите му е притеснително, че атентаторът от Манчестър е успял да стигне до взривни вещества и да ги използва. „Има подготовка, дори и младежът да е бил сам“, отбеляза Радев, като допълни, че тепърва ще става ясно дали атентаторът е получил помощ от някого.

Според Радев слабости при мерките за сигурност трябва да се търсят и при британските власти като цяло, и при охраната на конкретното събитие.

„Първо той не трябва да стига до взривни вещества. Тези, които охраняват, пък не трябва да намаляват режима дори и след края на събитието”, каза министърът.

Според МВР шефа една от причините страната ни да не е „атрактивна” е, че терористите търсят широк отзвук от действията си.

„Едно е да се случи в Лондон, Париж или Брюксел, съвсем друго е, ако се случи на наша територия. Тези  хора търсят голям отзвук, за да се чуят някакви техни искания или да покажат недоволство”, коментира Валентин Радев.

Дано се опазваме от това. Полагаме всички усилия, а службите се готвят постоянно, допълни министърът.

По думите му у нас радикализъм и крайности няма.

До два месеца оградата по границата ни ще бъде завършена, увери в разговора вътрешният министър.

По думите му България се справя много добре с мигрантския процес.  Външната граница на ЕС се пази много добре, но потенциалната опасност стои, предупреди Радев.

Министърът отбеляза, че турските граничари спират голямата част от бежанците, които дори не стигат до предпазното ни съоръжение.

Във връзка с обещанието на управляващите за полицаи във всяко населено място Радев посочи, че допълнително служители на реда ще бъдат разположени на местата, където натискът в криминогенната обстановка е най-голям. За целта е направена специална карта.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Валентин Радев: Пряка заплаха за България няма……………Какво стана в Сарафово?…………..Това „Непряка “ заплаха ли беше?………..Боже, само ти ни остана!……..Пази България!

  2. Прав сте за заплахата, г-н министър. По-голяма заплаха от пореден кабинет с премиер Б.Борисов – Пожарникаря и над половината министри – ветерани от предния кабинет на Б.Б. има ли?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.