Синоптикът Петър Янков пред “Труд”: 30 000 гръмотевици ударили България за ден

Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

Валентин Радев: Ще предложим бързи мерки за ограничаване на смъртността по пътищата Те трябва да дадат резултат максимум до месец, каза вътрешният министър

Снимка: Архив

Решени сме на всички мерки, за да спрем покачването на смъртността по пътищата. Това заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев след извънредно заседание в Министерски съвет, свикано тази сутрин от премиера Борисов.

„Знаете, че през последните няколко месеца има повишаване на смъртните случаи по пътищата. От 2014 година се забелязва покачване нагоре и това особено много притеснява премиера и той реши да ни събере днес, въпреки че е съботен ден, да предложим бързи мерки, буквало за седмици, максимум до месец, за спиране на това покачване на смъртните случаи“, посочи министър Радев.

„Водихме много сериозен дебат. Бяха набелязани различни мерки. Една от тях е промяна в законодателството. Дадени са много кратки срокове. Това трябва да бъде спряно. Причините са много и различни. Надяваме се, че в кратките срокове, които са разпоредени, с помощта на колегите от другите министерства, ще успеем да овладеем този процес. Някои от мерките не могат да станат толкова бързо, но сме решени на всички мерки, за да спрем покачването на смъртността по пътищата“, каза още той.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Какви ли ще са тези мерки бе г-н Радев ? Да не би да не разрешавате на жените да шофират ? Да не би да вкарвате джигитите любители на високи скорости в затвора ида ги карате да чукат камъни докато им дойде ума ? Да не би да не давате книжки на хора склонни да употребяват алкохол, наркотици или други упойващи средства ? Да не би да карате кандидат шофьорите да пишат по хиляда пъти че: „Предназначението на автомобила е да придвижи пътници или товари от точка А до точка Б по най-краткия и безопасен начин и път за пътниците и товара „. Или нещо от този род ?

  2. Почнете да ловите донорите на две колела, че побъркаха хората с ръмженето си денонощно.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.