Валентин Радев: 12 млн. лева ще бъдат отпуснати за сигурността

12 млн. лв. ще бъдат отпуснати за сигурността по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщи на брифинг в МС министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Те ще бъдат разпределени по следния начин - 9,5 млн. лв. за МВР, 500 000 лв. за ДАНС и 2 млн. лв. за Столична община, обясни Валентин Радев.

„Беше прието предложение, дадено от мен, което касае сигурността по време на председателството на Европейския съвет, което започва в началото на следващата година. Дълго време в продължение на месец и половина се обсъждаше какви да са средствата, които да бъдат отпуснати за осигуряване на тази сигурност, която касае сигурността на летището, приемането на гостите, сигурността по трасетата, на НДК, вътре между обектите, хотелите и най-вече местата, където ще бъдат извършени заседанията. Направени бяха различни разчети, през това време бяха оптимизирани средствата няколко пъти“, каза още вътрешният министър.

По думите му това ще бъдат средствата, които ще осигурят необходимата сигурност. До средата месец юли трябва да се обявят обществените поръчки за много от нещата, които трябва да бъдат закупени, а месец преди самото председателство да бъдат сработени помежду си всички системи за видеонаблюдение и радио връзка, уточни Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България