Валери Жаблянов: Президентът постави изключително на место темата за уседналостта

Законопроект за уседналостта няма, имаше един текст, който беше разпространен. Имаше обсъждане на текстове, които целяха промени в някои ключови закони в България на базата на тези прецеденти, които имахме в последната предизборна кампания и това беше важно. Това каза зам.-председателят на НС от БСП Валери Жаблянов по БТВ.

По думите му президентът е поставил темата изключително на място от гледна точка на националната сигурност на България.

„Има една голяма тема – възможно ли е българската държава да допусне чрез едно сериозно малцинство друга държава да се опита да влияе върху българската политика и върху структурирането на законодателния орган на страната. Това е съществената тема, тя не може да бъде подмината и ние трябва да потърсим решение на този въпрос на базата на реалностите, а не на базата на хипотезите”.

В декларацията си пред парламента днес Корнелия Нинова каза, че най-важният приоритет за БСП е разграждането на паралелната държава.

На въпроса коя е паралелната държава, Жаблянов отговори, че това е една метафора на всичко онова, което наблюдаваме около нас, за което плащаме допълнително без да е регламентирано.

„Паралелната държава са онези фактори на сила, на принуда, които действат извън правото, извън закона”, каза още Жаблянов.

Нелегалните структури на власт, нелегалното финансиране, нелегалните центрове за влияние са паралелната държава, която се гради върху една хронична корупция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика