Валери Симеонов води депутати за оглед на оградата, БСП няма да ходят

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов организира от 10.00 часа оглед и обход на охранително-възпиращото съоръжение по българо-турската граница.

Огледът ще бъде извършен с военен вертолет от авиобаза „Крумово“ в отговор на повишения обществен интерес към завършването на строителството на граничното съоръжение, съобщиха от кабинета на Симеонов. БСП и ДПС са отхвърлили поканата.

"Вицепремиерът приема граничната инфраструктура за обект от първостепенно значение за националната сигурност, към който трябва да се подхожда с изключително внимание и политическа отговорност", гласи съобщението.

Строежът на стената по границата се проверява от прокуратурата и държавна финансова инспекция по сигнал на бившия депутат Велизар Енчев. Според него в изграждането участвали фирми, свързани с "Обединените патриоти". От БСП също сезираха прокуратурата за нарушения при строежа.

Валери Симеонов отхвърля всички обвинения и също подаде сигнал в прокуратурата срещу депутата от БСП Елена Йончева. Според него с изявленията си за нередности при строежа на стената, тя нарушава националните интереси.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика