Валери Симеонов в Бургас: Заринати сме с благодарности

Планира проверки и в Созопол

Заринати сме с благодарности, за това че спряхме шумовата вахканалия. Работа на вицепремиера ли е да тръгва да затваря заведения? Не, но трябва да се покаже как трябва да се действа при задкулисни схеми и да се установи модел на работа. Това го правя и във Варна, но там не се е чуло. Все някой трябва да покаже модела.

Това заяви в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов, който извърши две поредни нощни проверки в Слънчев бряг и спря музиката на шумни заведения. В морския град в понеделник , бе проведен координационен съвет с институциите, отговарящи за туризма.

Що се отнася до проверката в "Бедрум", Симеонов конкретизира, че нивото на шум е било 114 децибела, а за освиркванията на посетителите и виковете им "Селяни" и "Оставка" каза: „Какво очаквате да викат, когато на някого са засегнати интересите? Как да коментираме виковете „селяни“? Ние сме бургазлии. Те викат на вицепремиера селяни, но викат и на полицията, и на вас. Това е разграничение между столицата и провинцията. Аз и на „Бузлуджа“ да бях, и там щяха да викат „Оставка“. Имаше един много интересен призив „Българи – юнаци“, предполагам беше насочен към мен. Вижте хората, които викат и ще си отговорите на въпросите."

Вицепремиерът вероятно планира подобни проверки и в Созопол, защото каза, че там сигналите били много и дори натърти, че има предвид конкретно заведение. По думите му в резултат на проверките има спад на кражби, констатирана проституция, спад на актовете за нарушаване на трудовото законодателство. Няма нито един случай на стомашно-чревни инфекции, няма обезглавяване с джетове, няма алкохол в туби.

Има 132 заповеди за запечатване на обекти, 89 от тя са за заведения. Има заведения, които в сравнение с миналата година са качили оборота 1000 процента. Сред тях има интересни обекти: Какао бийч – 85%, Бедрум – 87%, паркинга – 74%. Това са живи пари, заключи Валери Симеонов.

Коментари

Задължително поле