Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

Валери Симеонов: Говорите с един стожер на толерантността и демокрацията, как може да допуснете, че аз заплашвам журналист

Снимка: bTV

Политици и журналисти осъдиха заплахите към водещия на „Нова телевизия” Виктор Николаев от депутат и вицепремиер. В сутрешния блок на медията двамата представители на властта обясниха на журналиста как трябва да си върши работата.  Действията на Антон Тодоров и Валери Симеонов предизвикаха вълна от възмущение.

„Как може въобще да допуснете, че аз заплашвам журналист”, заяви Валери Симеонов.

“Говорите с един стожер на толерантността и демокрацията, как може да допуснете такава мисъл – аз да заплашвам журналист”, допълни той пред bTV.

 

Симеонов реагира и с публикация във „Фейсбук”.

По-късно през деня ГЕРБ се разграничиха от Антон Тодоров.

„Ние сме за свободна журналистика, за нас няма неудобни въпроси, има неточни отговори.  Каквото е казал народният представител Антон Тодоров е негово лично мнение”, подчерта Димитър Главчев.

От ДПС също реагираха. „Цялостното поведение и политика на ГЕРБ е проба, грешка извинение, и после пак същите грешки и извинения, и пак, и пак”, каза лидерът на партията Мустафа Карадайъ.

Недоволство имаше и сред колегите  журналисти. Асоциацията на европейските журналисти – България призовава българските медии да бойкотират силните на деня, които открито подлагат журналисти на натиск.

„Работата нито в Министерския съвет, нито в парламента е задължителна, тя е по желание, и ако на някого не му харесва, трябва да си тръгне, каквото трябва да направят Антон Тодоров и Валери Симеонов”, коментира журналистът  Полина Паунова.

„За мен е необходимо категорично разграничаване от тези двама души”, категорична беше и журналистът Силвия Великова.

Самият Тодоров се оплака в социалните мрежи, че е обект на атака заради разкритията, които правел. Той допълни, че понякога човек има нужда от малко помощ от своите приятели, като пуска на своята страница кавър на едноименната песенна „Бийтълс”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (4)

  1. Горд съм, че съм съгражданин на Валери-то СимИонофф!!!! Той построи граничната ограда, дето е по-велика от Китайската стена, той успя да “озапти” алармите в дискотеките на “слънчака”, той е НАЙ-ВЕЛИКИЯТ СТОЖЕР на толерантността и демокрацията!!!!! Да живеЙЙЙЙЙЙЙЙЙ !!!!!!!!!!!

  2. От лоши политици ще ни пазят журналистите, а от лоши журналя кой ще но отърве.

Отговорете