Валери Симеонов: ДАЗД проверява рекламен клип за лотарийна игра, в който има съмнение, че участват деца

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) осъществява проверка на рекламен клип за лотарийна игра, в който има съмнение, че участват деца. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов по време на петъчния парламентарен в отговор на въпрос на народния представител от ПГ на „БСП за България“ Теодора Халачева за рекламни клипове с деца.

„Относно излъчения в електронните медии рекламен клип с участието на състезателка от Българската федерация по художествена гимнастика Държавната агенция за закрила на детето е изискала информация от председателя на Българската федерация по художествена гимнастика и от организатора на лотарийната игра. От изпълнителния директор на фирмата е предоставена информация, че в заснемането на клипа не са участвали деца - в подкрепа на което са предоставени седем броя копия на договори на заснетите лица. Договори с артисти, изпълнители, видно от които всички те са пълнолетни“, заяви Симеонов. Той поясни, че в момента проверката продължава, тъй като не се приема 100% достоверността на информацията и се иска от Българската федерация по художествена гимнастика да подаде справка.

Препоръчвам паметника на ген. Владимир Вазов да бъде в София, а този на 9-а пехотна Плевенска дивизия - в Плевен. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов във връзка с идеята за паметник на 9-та пехотна Плевенска дивизия.

Той се обърна към депутата от БСП Васил Антонов, който зададе въпрос на вицепремиера Красимир Каракачанов за изграждането на паметника: „Шапка ви свалям за инициативата. Тя е достойна, за да се присъединят всички българи към нея“, каза вицепремиерът. Той препоръча паметникът на ген. Владимир Вазов да бъде в София, тъй като той е бил един от най-успешните кметове на столицата. По отношение на идеята за паметник на ген. Иван Колев, Валери Симеонов заяви, че ще дари 50% от средствата за изграждането му, а ако няма дарители и 100 %.

Коментари

Задължително поле