Валери Симеонов: Искането на оставката на министър Каракачанов е ненавременно и необосновано

Искането на оставката на министъра на Красимир Каракачанов от Веселин Марешки е ненавременно и необосновано. Не могат да се приписват на военен министър, който е от 1 г на този пост, всичките „благополучия”, които са резултат от натрупани и нерешени проблеми вече 30 години. Това заяви във Велико Търново вицепремиерът Валери Симеонов.

Той оприличи вота на недоверие, който ще внася БСП като съвсем естествен политически ход на всяка опозиция.

„Друг е въпросът, че както и предишния път, така и сега, е лишен от основание. От изявленията става ясно, че ще искат вот на недоверие, а след една седмица ще измислят по какъв повод и защо. Вчера /б.а.в сряда/ научих, че поводът за искането на оставка на правителството ще бъде депозиран след седмица. Това е достатъчно да се мисли за липсата на сериозни аргументи”, коментира Симеонов.

Според него от българското европредсдателство, което е само за 6 месеца, не би могло да се очаква реализирането на някакви супер и грандиозни.

„Няма как да стане такова нещо. Такива очаквания са свръхоптимистични. Но председателството мина много добре.България се възползва от възможността да бъде домакин, за да популяризира целите си като европейска държава, позициите и стабилността си, както и ролята и възможността за присъединяване на Западните Балкани към ЕС”, каза още Валери Симеонов.

Коментари

Задължително поле