Валери Симеонов: Няма нищо по-добро от политическата стабилност в нашата родина

Няма нищо по-добро от политическата стабилност в нашата родина, особено в период, когато всичко наоколо се тресе, всичко се променя, под въпрос е даже съществуването на Европейския съюз, заяви вицепремиерът Валери Симеонов и съпредседател на "Обединени патриоти" пред журналисти в Добрич, попитан за взаимоотношенията в коалицията. По думите му на заседанието на политическия съвет коалиционните партньори са решили, че трябва да се преодолее личното, да се преодолеят разногласията в името на България.

Нищо по-добро не можем да дадем на своята родина освен стабилност. В името на тази стабилност се разбрахме да потушаваме нашите различия, разногласия и така нататък, добави Валери Симеонов.

Вицепремиерът коментира и проверките, свързани със защитата от шума в околната среда, като заяви, че това не е негова лична битка, а битка за спазването на закона. Всеки, който смята, че след 23 часа може да нарушава тишината, да се гаври със спокойствието и правото на почивка на своите съграждани и на чуждите туристи, е нарушител на закона, каза Симеонов. Вицепремиерът добави, че демокрацията е неотделима от законността, а всичко, свързано с нарушаването на закона и преследването на лобистки интереси, е в ущърб на държавата.

Валери Симеонов участва в поклонението в Добрич пред паметника на генерал-лейтенант Иван Колев по повод 101 години от смъртта на пълководеца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика