Валери Симеонов: Оградата по границата се "строи зверски"

В България има канали за преминаване на бежанци, но са малко и няма свободно движение на мигранти през страната, посочи пред БТВ съпредседателят на "Патриотичния фронт" Валери Симеонов по повод удавените мигранти в Дунав и каналджийството у нас. По думите му има десетки осъдени и чакащи делата си за незаконен транспорт на бежанци, както и българи в Турция, които вършат тази дейност, но се страхуват да се върнат у нас, защото ще бъдат заловени.

Симеонов сподели, че редовно обхожда турската граница и по думите му граничните полицаи и военните работят изключително много и съвестно.

„Практически аз съм всяка седмица в Малко Търново и мога да кажа, че там граничните полицаи си вършат работата. Пред очите ми – аз ги виждам”, подчерта Симеонов. Той добави, че ресурсите на две министерства са съсредоточени в границата и оградата се „строи зверски”. По думите му в момента в лагери, на територията на България има малко над 5000 мигранти. Той подчерта, че мигрантите, които преминават през България го правят само през осигурени трасета.

По повод дискусиите за българската кандидатура за генерален секретар на ООН Симеонов посочи, че не бива да се изпада в истерия, тъй като постът е символичен и няма значение кой го заема. По думите му истинската власт е концентрирана в ръцете на Съвета за сигурност, а генералният секретар е просто секретар.

Валери Симеонов посочи, че е време България да има президент, който да е патриот. Той беше категоричен, че подкрепя кандидатурата на Красимир Каракачанов (ВМРО) и Явор Нотев („Атака”) като кандидатпрезидентска двойка на коалиция между Патриотичния фронт (коалиция между ВМРО и НФСБ) и партия „Атака”.

Коментари

Задължително поле