Валери Симеонов: От ПФ считаме, че работата на 43-тото НС беше изключително успешна

От името на Патриотичния фронт считаме, че работата на 43-тото Народно събрание беше изключително успешна. Това заяви от парламентарната трибуна председателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов, четейки декларация от името на парламентарната група по повод разпускането на Народното събрание и насрочването на предсрочни парламентарни избори.

„Работата и на Патриотичния фронт беше успешна и резултатна”, подчерта Симеонов и благодари на всички за положените усилия. „Конкретно, какво свърши ПФ. Най-важната задача – ограничаването на влиянието на политико-мафиотската структура на ДПС и другите етнически партии чрез изключването им от управлението. Като вторични положителни ефекти, това е борбата с корупцията, търговията с гласове и партийните назначения в администрацията”, коментира Симеонов.

„Втората задача, която беше поставена в нашата програма и успяхме да я реализираме, бе ограничаването на влиянието на Турция във вътрешнополитическия и религиозния живот на Република България. Успяхме да променим ИК като ограничихме близо 4 пъти броя на секциите в Турция, с което ограничихме и влиянието на югоизточната ни съседка в вътрешната политика на България. Никога повече ДПС няма да бъде балансьор в Народното събрание”, допълни още той. Като положителни примери от работата на този парламент Симеонов изтъка усилията в борбата срещу нелегалната миграция. „Успяхме да противодействаме на незаконната миграция чрез изграждането на ограда, която вече е почти завършена, за което благодаря на всички колеги, които гласуваха”, отчете Симеонов.

По думите му положителна оценка за работата на парламента може да бъде дадена и за енергийния сектор. „Опазихме цената на тока. Това също е постижение на 43-то Народно събрание”, коментира още Валери Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика