Валери Симеонов при откриването на нова полицейска приемна в Пловдив: Редът и държавността ще се върнат в Шекер махала!

„Редът и държавността ще се върнат в Шекер махала”, декларира вицепремиерът Валери Симеонов при откриването на новата полицейска приемна на Трето РУ на МВР в Пловдив, която се намира на улица „Дилянка” в една от ромските махали в града под тепетата.

„С този акт ще се спазват законите и държавността в района. Местните власти трябва сега да върнат държавата в махалата. Промяната ще е за добро. Целта на тази приемна е на местата с подобен тип напрежение да не се стига до етнически конфликти. Този модел щял да бъде приложен и на други места в страната, а следващата подобна полицейска приемна ще е в Гърмен”, допълни заместник министър-председателят, по чиято инициатива за 2 месеца и с 35 000 лв. от бюджета на Община Пловдив на мястото на закрития преди време полицейски участък бе изграден нов модерен офис за служителите на реда.

В приемната в Шекер махала ще работят 5 полицаи, които ще са на щат към Трето РУ на МВР-Пловдив и ще приемат сигнали и оплаквания на местните жители от 8.30 до 17.30 часа. Тепърва ще се облагородява и пространството около полицейската приемна с нови тротоарни плочки и паркоместа.

Валери Симеонов не пропусна да съобщи и факта, че още преди да бъде открита приемната, хората в съседните квартали се похвалили, че има драстичен спад на беззаконието и постоянното нарушаване на обществения ред.

Кметът на „Северен” в Пловдив Ральо Ралев, на чиято територия се намира Шекер махала, обясни на гостите, че районът е добре обезопасен, като са сложени са нови камери с добра резолюция. „През годините се чувства липсата на държавата в махалите. За това ще направим така, че хората да се чувстват спокойни и да се усети присъствието на държавата в региона”, декларира градоначалникът на Пловдив Иван Тотев, който благодари на вицепремиера Валери Симеонов за инициативата за откриване на полицейска приемна в Шекер махала.

Дотам се стигна след серия от жалби на жителите от съседните квартали за постоянен тормоз от страна на ромското население в гетото. На откриването присъстваха областният управител на Пловдив Здравко Димитров и шефът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков, които заедно с Валери Симеонов, Иван Тотев и Ральо Ралев прерязаха лентата на новата придобивка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България