Валери Симеонов: Ще носим политическа отговорност за назначенията си

Ще носим политическа отговорност за хората, които сме предложили. Това е обявено, записано в нашето споразумение, че ние можем и имаме правото да предлагаме хора, които не са политически ангажирани. Това заяви пред журналисти в парламента номинираният за вицепремиер Валери Симеонов.

Той каза още, че лично е поискал да отговаря за борбата с демографската криза. Заложили сме си сериозни цели, затова пожелах да отговарям за икономиката и демографията.

Поемаме отговорността изцяло върху себе си, няма да има прехвърляне на топката, както в предишни управления. Ще отговаряме за цялостното поведение на правителство, каза Валери Симеонов и допълни, че има желание за цял 4-годишен мандат.

На въпрос какви ще бъдат приоритети му в изпълнителната власт, Валери Симеонов отговори: „Програмата. Четете програмата”.

Валери Симеонов не коментира кой ще поеме ръководството на парламентарната група на „Обединени патриоти”, след като двама от съпредседателите - той и Красимир Каракачанов, влязат в изпълнителната власт.

„В България, в Народното събрание, ръководители дал Господ”, заяви Симеонов.

Нашите министри са трима - Красимир Каракачанов, Нено Димов и Емил Караниколов. До последно в обществената телевизия и Румен Порожанов се представяше за наше предложение, но той е предложение на ГЕРБ.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика