Валери Симеонов ще открие конференция на Федерацията на европейските ловни асоциации

Заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов ще открие дискусия на тема „Въздействието на европейското земеделие върху лова и опазването на дивата природа“. Форумът ще се проведе на 17 април от 9 ч. в хотел „Риу Правец“, съобщиха от правителствената информационна служба.

Конференцията е организирана като част от ежегодната среща на борда на Федерацията на ловните асоциации в Европейския съюз (FACE), която ще се състои в България за първи път. Фокусът на форума ще бъде поставен върху Общата селскостопанска политика (ОСП) на ЕС и мерките, необходими за подобряването на биологичното разнообразие и в частност на дивечовите запаси в Европа.

На събитието ще присъстват делегати на организациите по лова от 36 държави, както и редица експерти от български и международни институции.

Срещата на борда на FACE се състои веднъж годишно в различни държави с цел обсъждане и решаване на наболели проблеми и обмяна на опит между ловните общности в Европа. Домакин на събитието е Националното ловно-рибарско сдружение – „Съюз на ловците и риболовците в България“ (НЛРС-СЛРБ), което чества 120-годишен юбилей от създаването си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България