Президентът Радев: Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки Много е важно България да не остава без политическа опозиция, заяви държавният глава

Съпругата на Нетаняху е призната за виновна в злоупотреба с обществени средства

Британците смятат, че Борис Джонсън е най-силният кандидат за премиер Данните са от социологически проучвания, публикувани във вестниците „Сънди Таймс“ и „Сън“

Спецпрокуратурата поиска задържане под стража на служителя на МВР, задържан с половин тон нелегален тютюн

Камери вместо огледала В електрическата Honda водачът избира дали да вижда нормално или широкоъгълно изображение

Българската попара влезе в класация на Си Ен Ен за екзотични закуски

Българско кисело мляко по японски Котоошу – рекламно лице на продукта

Самолет излезе от пистата на летище в САЩ Няколко души са пострадали при инцидента

Жан-Пол Белмондо целувал най-красивите жени След тежък инсулт през 2001-а успява отново да възвърне говора си

Делегатите на Конгреса на БСП няма да обсъждат промени в Устава на партията

Служител на МВР обвинен за участие в престъпната група за производство и разпространение на тютюн за пушене (ВИДЕО)

Прага – позната и винаги изненадваща Чешката столица заслужено има славата на град на изкуствата

Цветна кухня за естети

Корнелия Нинова оттегли оставката си Председателят на БСП: Още не съм умряла, и наследството ми не е открито

Мирослав Найденов: Трябва да се направи проверка и на консултантите по проектите на къщите за гости

Валидираха картичка и плик, посветени на 140-годишнината от Плевенската епопея

Пощенска картичка и пощенски плик, посветени на 140 години от Плевенската епопея и създаването на Военноисторическия музей в Плевен валидирха днес на официална церемония в Регионалния исторически музей – Плевен.

Художник на двата проекта е Ненко Атанасов. Илюстрованата пощенска карта на тема „140 години Плевенска епопея и 40 години от създаването на Плевенската Панорама“ се издава в тираж 10 602 броя. На картичката е изобразен ген. Скобелев в битката за Плевен на фона на картата, където са се водили сраженията. Пощенският плик, посветен на 110 години Военноисторически музей – Плевен се отпечатва в 11 347 броя. На него е един от символите на Плевен – Мавзолея „Св. Георги Победоносец”.

Официални гости на церемонията бяха заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски, кметът на Плевен Георг Спартански, Н.В. цар Симеон II, председателят на общинския съвет Мартин Митев, областният управител Мирослав Петров, академик Светлин Русев, членът на организационния комитет за отбелязването на 140 г. от Плевенската епопея Румен Петков, представители на руското посолство.

„За мен е чест да присъствам на тази церемония, изключително се вълнувам, че толкова много мои съграждани – плевналии са тук и че има толкова много деца, защото това, което правим под мотото „Плевен помни” е насочено към младите, към тези, които идват след нас да продължат нашите усилия да развиваме града си и България все по-напред и по-нагоре…” каза в приветствието си кметът Георг Спартански. Той благодари на всички, които са съдействали за поредицата от събития, посветени на юбилейната годишнина от Плевенската епопея и освобождението на Плевен.

Заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски представи официално двете нови филателни издания, свързани с историята на Плевен.

„Тук в продължение на 5 месеца се водят едни от най-мащабните битки на Руско-турската освободителна война. В памет на кръвопролитните сражения през 1977-а година е открита една от най-емблематичните сгради, не само за България но и на Балканите – Панорамата. Тя е част от структурата на Военно-историческия музей – Плевен.” – заяви в словото си зам. министър Геновски.

По време на церемонията Румен Петков изрази специални благодарности за присъствието на Симеон Сакскобурготски.

„Неговия дядо княз Фердинанд е човека, който поставя основите на Военно-музейното дело в нашата страна и е инициатор на изграждането на мавзолей „Свети Георги Победоносец” – плевенския мавзолей”. – заяви Румен Петков.

Кметът Спартански връчи официално на Симеон Сакскобурготски плакета, изработен специално за юбилейната годишнина на който са изобразени двата символа на Плевен – мавзолея и панорамата.
По-късно председателят на журито в конкурса за детска рисунка, есе и авторска песен, посветени на 140 години Плевенска епопея академик Светлин Русев връчи наградите на победителите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.