Валя Балканска, Ути и „Обичайните заподозрени“ - на фестивал в Сливен

Качествени храни и напитки от сливенски производители ще бъдат изложени в 20 търговски шатри по време на Фестивала на стоте войвода в Града под Сините камъни, съобщиха от местната администрация. Общоградският празник ще се проведе на 13 и 14 септември и има амбицията да възстанови традициите на стария сливенски панаир.

Панаирът се е провеждал още през втората половина на 19 век, събирал е търговци от цялата страна и чужбина и е бил голямо събитие за живота на местните хора.

Акцент в съпътстващата музикална и развлекателна програма на тазгодишното, пето издание на фестивала, ще са изявите на голямата Валя Балканска и гайдаря Петър Янев, както и концертът на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. На сцената в Градската градина посетителите ще могат да видят Ники Станоев от „Домашен арест“, звездите от „Ку-ку бенд“, „Магаданс“, популярни самодейни състави от региона, а на финала и фолкпевицата Анелия. Готвачът на България Ути Бъчваров отново ще направи кулинарно шоу, този път – за най-малките.

При първото издание на фестивала бе привлечен интереса на около 3-4 хиляди посетители. От общината съобщиха, че през миналата година фестивалът е събрал над 12 хиляди души.

Коментари

Задължително поле