Вандали вилнеят из Пловдив, разбиват детски площадки и автобусни спирки

Кражби на бетонирани в земята пейки потресоха кмета

Вандали вилнеят из бъдещата Европейска столица на културата през 2019 г. и всекидневно нанасят сериозни щети върху общинската собственост на Пловдив като разбиват детски площадки и автобусни спирки или крадат дори бетонирани в земята пейки от паркове и градинки.

За тези рецидиви в града под тепетата алармираха кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Южен” Борислав Инчев при откриването на нова детска площадка, за чието изграждане са похарчени 99 000 лв.

„За последните 10-ина дни преди официалното откриване на детската площадка, която е почти 2 дка и е най-голямата в целия район „Южен” се налагаше 5 пъти да правим ремонти. Последният бе в неделя, когато заварихме една счупена врата и 8 изкъртени плоскости от дървената ограда на детската площадка”, оплака се райкметът Борислав Инчев.

„Една автобусна спирка не е останала здрава по „Цариградско шосе” и не може да не сме притеснени, защото идват есента и зимата, а това са естествени заслони за хората при дъжд и сняг”, допълни грозната картинка градоначалникът Иван Тотев. Той останал потресен, след като разбрал, че от новия парк в квартал „Коматево” изчезват по една-две пейки, въпреки че били здраво бетонирани в земята.

„Не можем да помолим тези, които задигат пейките в Коматево, да ни ги върнат обратно, затова ще сложим нови на мястото на липсващите, като се надяваме и се молим да не откраднат и тях. Вероятно в Коматево има човек, който си има свой проект и си го реализира поетапно с пейка или две на ден”, демонстрира чувството си за хумор кметът на Пловдив. От градската управа допълниха, че стойността на всяка една от откраднатите пейки е между 210 и 240 лв., а местни зевзеци чакат покани за откриването на „първи частен парк в Коматево” в близост до базата на „Ботев” (Пд).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България