Вандали потрошиха и обраха варненско читалище

Народно читалище "П. Р. Славейков 1928" във варненския квартал Владиславово осъмна в петък в потрошени врати и прозорци и липсващ инвентар. Сигнал за вандалския обир бил подаден около 5 часа сутринта, съобщиха от полицията. Часове наред разследващи правиха оглед, за да опишат щетите, а следобед от ОД на МВР съобщиха, че случаят е докладван на Районната прокуратура, по него е образувано досъдебно производство и извършителите се издирват.

"Това е погром. Няма врата, която да не е разбита. Чупили са катинари, трошили са прозорци. В моята стая всичко е обърнато наопаки, защото неуспешно са търсили пари", обясни пред "Труд" касиер-счетоводителката на читалището. Според нея апашите отмъкнали озвучителната уредба, лаптоп, тъпан и други вещи. Жената беше категорична, че пораженията са нанесени от банда, която е разполагала и с микробус или камион, за да натовари обемната плячка. Районът около читалището е осветен, но сградата няма СОТ и видеонаблюдение. Читалищните дейци се чудеха как ще я заключат след вандалския акт. Във фейсбук те отправиха апел към жителите на Владиславово да подадат сигнал, ако са видели хора или коли около читалището в нощта на нападението.

Преди няколко месеца подобен обир имаше и в читалище в кв. Левски. Крадците бяха разкрити и върнаха задигнатия инвентар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България