Вандал платил потрошените лампи на партиен шеф

25-годишен борец, потрошил градинските лампи пред къщата на областния шеф на ДПС в Търговище, сключи споразумение с прокуратурата и получи условно наказание за вандалството.

Както „Труд” съобщи, в разгара на предизборната кампания, на 19 март, лидерът на движението в Търговище Камерите на входа засекли млад мъж, който бил видимо пиян. Той опитал да троши и пред дома на бившия депутат от ДПС д-р Тунчер Кърджалиев, който е в съседство, но не успял и си тръгнал.

Илиязов свърза посегателството с партиен форум на опоненти, където бил заклеймен като „чудовище” и „феодал”, тъй като партията му показва най-добри резултати на областно ниво.

Същия ден полицията задържа 25-годишния Х.Н. Младият мъж, който тренирал борба, развил версия, че Разчитал на него и за намирането на работа.

Делото е гледано по съкратения ред, а младежът побързал да възстанови нанесените щети още преди да влезе в съда, пише в споразумението. Те били изчислени на общо 1090 лева.

За унищожаването и повреждането той е осъден на 4 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. Трябва да плати и близо 112 лв. разноски за експертиза.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България