Ванеса Паради - от Лолита до икона на стила

45-годишната актриса се омъжи за първи път

Една от най-дискутираните в последно време знаменити личности е 45-годишната Ванеса Паради, която на 2 юли се омъжи за първи път. Нейният избраник е писателят и режисьорът Самуел Беншетри.

Преди това, от 1998 година, Ванеса живее с актьора Джони Деп, от когото има две деца - дъщеря Лили-Роуз Мелъди и син Джакна. През юни 2012 г. двойката се разделя, но Джони Деп купува за бившата си спътница в живота и децата къща в Холивуд.

Актрисата и певицата не е стандартна красавица, някои дори смятат за очевиден неин недостатък разстоянието между двата й предни зъба, въпреки че според други, това е знамение за щастливо бъдеще. Ванеса обаче, за разлика от други световни звезди, няма манията да е безупречна хубавица и не е коригирала нищо по себе си.

На 14-годишна възраст Ванеса Паради се старае да стане певица. И нейната мечта се сбъдва. През 1988 г. песента "Joe le taxi" става световен хит - звучи буквално навсякъде, а самата Паради с хубавите си бузки и пурпурни устни става знаменитост.

Една година по-късно момичето се появи на сцената по време на представянето на наградите "Midem", френския аналог на "Грами" и докато пее "Joe le taxi", публиката презрително й вика: "У-Уууу!"... Ванса не се стресва, не бяга от сцената със сълзи на очи, а изпява до края парчето и дори излиза отново за втората песен.

По това време френският режисьор Жан-Клод Бризот я гледа по телевизията и толкова е очарован от Паради, че я кани в ролята на Матилда Тесие в еротичната мелодрама "Бялата сватба". Така момичето е отрито и за киното. Изобилието от еротични сцени в лентата я превръщат в млада Лолита, която изтрива образа на чистото и наивно момиче, което пее за таксиметровия шофьор Джо.

Ванеса Паради може да се нарече

истинска любимка на "Шанел"

През 1991 г. тя става лицето, налагащо вкуса на световната модна къща. Рекламата, в която звездата се появява в образа на птица в клетка, я прави разпознаваема по целия свят. Паради е основна муза и на Карл Лагерфелд. "Ванеса е удивителна и уникална, за много години работа станахме истински приятели с нея. И изглежда много по-добре днес, отколкото преди 10 години" , заяви наскоро в интервю Лагерфелд.

Ванеса Паради никога не се страхува да променя външността си. През 90-те години французойката обожава наситения опушен грим за очи, но след това започна да фокусира все повече върху устните си, залагайки на яркото червило.

Ванеса смело експериментира и при избора на боята за коса - в началото на кариерата си е кестенява, а по-късно стана медена блондинка. След това звездата внимателно изправи естествената си къдрава коса, после пак развя къдрици.

След като преживя болезнено раздялата си с Джони Деп, Ванеса реши да промени живота си и започна с промяна на прическата - подстрига се съвсем късо. Тогава много фенове на звездата порицаха стилистката й. Имаше обаче хора, които приеха новия образ на Паради и доста дами си направиха подобни прически.

Преди известно време актрисата се появи в шоуто на "Шанел" по нов начин. Беше пребоядисана в жълто русо - един от най-модерните нюанси на сезона, наложил се отново след 17 години.

Звездата философски се отнася до възрастта и отрича всякакви пластични интервенции на лицето и бюста си. "Аз съм силно против това да се опитваме да се подмладим и върнем времето назад", заявява актрисата.

Според Паради трите тайни за младежко излъчване са да продължаваш да мечтаеш, да се забавляваш и използваш много вода. За да се отърве от следите от умора, актрисата потапя лицето си за няколко минути в леген, пълен с ледени кубчета - и торбичките под очите изчезват.

Някои я упрекват, че има студено излъчване и лицето й е като неподвижна маска. Тя обаче не се обижда на подобни атаки и отговаря: " Какво не е наред с моето излъчване? Да, не се мръщя, не плача много, рядко се смея, но се усмихвам публично. Но за разлика от другите, кожата ми не е отпусната и остава млада."

Понякога актрисата е критикувана и за смешните си шапки, но самата Паради признава, че е готова да изглежда като плашило, ако шапката й помага да защити кожата си от слънцето: "Ултравиолетът дори не е враг, той е дявола, който ни съблазнява с нежна слънчева светлина, изкушава ни с възможността да придобием бронзов тен, но истината е, че той краде от младостта ни", категорична е актрисата.

За да поддържа форма - мерките на Ванеса практически не се променят с възрастта, певицата и актрисата все още тежи 48 килограма с височина 160 сантиметра - тя се придържа към определена диета.

Сутрините на Паради започва с чаша гореща вода с лимон, а после изключва от закуската си всякакви млечни продукти и сладкиши. Тези прости правила й помагат да поддържа корема си плосък. В едно от интервютата звездата признава, че е голям фен на физиотерапията, акупунктурата и хомеопатията. "Вярвам, че тялото е превозно средство, което изисква редовна поддръжка. Когато се уморя или не се чувствам много добре, не чакам, а веднага си записвам час при моя парижки физиотерапевт.

От 5-годишна Паради играе балет и продължава да го прави. "Понякога тренирам пет пъти седмично в продължение на един час, но понякога мога да прекъсва в продължение на два месеца, когато например съм на турне", каза тя в интервю.

Певицата продължава да продуцира сингли и албуми, да участва в концерти, фестивали и фотосесии. Ванеса все още е търсена и в киното - в момента се снима във филма "Семейна фотография", а скоро на екран ще излезе и лентата "Нож в сърцето", в която тя играе главната роля.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица