Ван Дайк се шири в къщата на Солскяр

Оле Гунар Солскяр бие мач след мач, но не може да се прибере у дома. И причината е най-новата звезда на „Ливърпул“. Защитникът Върджил ван Дайк наел имението на Солскяр в Чешир, където живеят почти всички асове на двата отбора, както и на „Манчестър Сити“.

Норвежецът си купил същата за 4 милиона паунда, когато играеше да „червените дяволи“. След като стана треньор на „Молде“ в родината си, Солскяр пусна къщата под наем. И конфузното е, че именно играч на най-големия враг се шири в нея. Имението е с пет спални, плувен басейн и дори конюшня. Сега Солскяр е принуден да живее в хотел „Лоури“, където две години и половина спа Жозе Моуриньо. Норвежецът обаче търси да наеме друго жилище, а не да бъде като Специалния, за чието пребиваване клубът плати 800 000 паунда. Солскяр дори имал намерение да продаде имота си, защото никой не го наемал.

В същото време бразилецът Алисон получи наградата си за вратар №1 на 2018 година на фондация „Глоуб“ в Дубай. Вратарят на „Ливърпул“ не можа да присъства на официалната церемония през януари заради тежката програма на Висшата лига. В първите си 17 мача от английското първенство Алисон запази 17 сухи мрежи и е фаворит да стане №1 на поста в края на сезона. Три мача по-малко без допуснат гол има сънародникът му Едерсон от „Манчестър Сити“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят