АПИ: През нощта се очаква снеговалеж, отложете пътуванията за сутринта

Арестуваха мъж, опитал се да пробие с колата си охраната на американска военна база във Великобритания

Съдът остави в ареста полицай, обвинен в покровителство на криминални лица

Николина Ангелкова: Ще работим с Индия за увеличаване на туристите и привличане на инвестиции

Кметът на Свищов откри Коледен благотворителен базар Изложението ще остане в парка на площад "Свобода" от 18 до 24 декември

Цацаров прехвърля 10 тежки дела на следствието (обзор) Борислав Сарафов встъпи в длъжност в НСлС

Полицията в Сливен издирва 48-годишен мъж

Бивш моряк загина в пожар

Сертификационни стрелби се проведоха на Учебен полигон „Ново село“

Бивш лейтенант на Очите в затвора за превишена скорост

Петима от побойниците в Асеновград ще лежат в затвора от 8 до 22 месеца, шестима се разминаха с условни присъди

Област Шумен усвоява 37 млн. лв. за пътища

41 млн. евро допълнително получи България по Международен фонд „Козлодуй“

Плувен празник „Коледни делфини“ зарадва 88 деца

Нено Димов подписа договор за инсталациите за отпадъци на Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово

Варна възстановява връзките си с Марсилия

Възстановяването на сътрудничеството с френския град Марсилия обсъди кметът на Варна Иван Портних на среща с посланика на Република Франция у нас Н. Пр. Ерик Льобедел. Това е първо посещение на дипломата в морската столица след назначаването му в страната през октомври миналата година.На срещата двамата разговаряха само на френски , тъй като кметът на Варна е бивш възпитаник и златен медалист на френската гимназия в София.

„Обсъдихме традиционно добрите взаимоотношения и възможностите за увеличаването на френските туристи в нашия град не само в рамките на активния летен туристически сезон, а и целогодишно. Получихме уверения от г-н Льобедел, че неговите сънародници проявяват голям интерес към културно-историческото наследство в региона. Изразена бе и готовност за включване в реализирането на титлата Европейска младежка столица“, каза след срещата Иван Портних. Сред темите на разговора е било и реализирането на съвместни проекти за превенция на рискови младежки групи чрез включването им в различни програми, свързани с морските спортове и морското дело.

„Щастлив съм да бъда днес във Варна, благодаря сърдечно на кмета за неговото гостоприемство. Направих три важни заключения – първото е голямата привлекателност на Варна и региона, второто – готовността на Франция да подпомогне и да си сътрудничи в областите образование, младежки дейности, в икономическата и туристическата сфера. Франция е известна с културния си туризъм, което би спомогнало за достигане на целта – Варна да се развие като туристическа дестинация през четирите сезона на годината и като център за балнеолечение“, каза Н. Пр. Ерик Льобедел.

Третото му заключение е, че градът е много добър франкофонски център. Във връзка с това посланикът връчи отличителния знак Кавалер на Националния орден на Академичните палми на директори и преподаватели .

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.