Премиерът се срещна с генералния директор на Международната организация по лозата и виното

Министър Ананиев: Стриктно спазваме мерките на ЕС за коронавируса

Борисов към шефа на АПИ: Защо ми правите номера с тол системата!? (СНИМКИ) Как ще плащат от Нови Искър или от Банкя или от съседните места, попита гневно премиерът

Борисов се срещна с президента на Федералната разузнавателна служба на Германия

Фондация „Тракия“: Властите започнаха изземването на регистрираните и абсолютно законни предмети от колекция „Васил Божков“

Прокуратурата подхваща хулигана с джип „Порше“, който засече кола и спря пред нея в лявата лента на магистрала „Тракия“

Вандали отрязаха с флекс камера на тол системата (СНИМКИ) Повреденото съоръжение се намира на пътя към Бистрица

Цвета Караянчева: Съвременните ни послания никога не успяват да се извисят до подвига, до волята, до гения на Апостола

За колко сребърника е продаден Левски

Американски прелести с размер XXL в тежка категория

15 нови случая на новия коронавирус в Южна Корея и 1 в Хондурас

Ретроградният Меркурий вади недостатъците на политиците

Полиция блокира шуменското село Стоян Михайловски

Изпълнителната комисия на ГЕРБ не прие оставката на Георги Мараджиев като областен координатор на партията в Пловдив

Президентът реши да олекне още повече И намек няма за диктатура у нас, по-скоро се наблюдава тенденция към хаотичност

Варна гради нов икономически профил с бюджет от 492 млн. лв.

Бюджетът на Варна за тази година в размер на 492,07 млн. лв. бе приет от Общинския съвет след близо двучасови дебати с 32 гласа „за“ и 16 „против“. 107,37 млн. лв. ще бъдат усвоени по европейски проекти и програми, а останалите 383,7 млн. лв. са общински и държавни средства.

„Благодаря на всички, които подкрепиха бюджета за 2020 г., защото това означава подкрепа за развитието на Варна. Този бюджет създава предпоставка за спокойно и същевременно динамично развитие на града, както и за налагане на нов икономически профил на Варна, свързан с използването на потенциала на университетите, на младите и образовани хора, с привличането на инвестиции с висока добавена стойност и създаването на нова икономическа зона“, заяви пред съветниците кметът Иван Портних.

„По време на дебатите се чуха различни мнения, част от които бяха доста екстравагантни. Но, както е известно – в дълбоки мисли се давят предимно плитки умове. Вярвам, че през годината тази макрорамка от почти половин милиард лева ще бъде сериозно увеличена“, допълни Портних и припомни, че данъчната тежест на варненци остава почти без промяна.

Минимално увеличение има само на данъка за придобиване на имущество по възмезден начин, който не бе променян над 10 г. От местни налози в хазната се очаква да постъпят 91,6 млн. лв., а от неданъчни приходи – 76,7 млн. лв. Ключово перо в бюджета и тази година е образованието с дял от 40%. Гласуваните 154 млн. лв. са с 11,3 млн. лв. повече от миналата година, като е предвидено и 17% увеличение на заплатите на учителите и 10% – на непедагогическия персонал.

Повече средства ще харчи общината и за здравеопазване – 23,4 млн. лв., а за социално подпомагане са планирани 17,2 млн. лв. 100,6 млн. лв. от одобрената капиталова програма в размер на 163,2 млн. лв. ще постъпят от европейски проекти. Средствата ще се харчат основни за облагородяване на кварталите. Другите приоритети са инвестиции в децата и младите хора, по-силен растеж на местната икономика, развитието на Варна като достъпен град и атрактивна туристическа дестинация.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.