Варна дава 60 000 лв. за квалификацията на волейболистите

Варна ще подпомогне с 60 000 лв. олимпийската квалификация по волейбол в Морската столица (9-11 август). „Организацията на турнира от най-високо ниво струва над 2 милиона лева – заяви Кристиан Димитров, началник на дирекция „Спорт“ в общината. - На този фон нашето участие е символично, с което показваме съпричасността си към събитието."

В първия си мач утре „лъвовете“ излизат срещу тима на Египет, в събота ще играят с Пуерто Рико, а в неделя с олимпийския шампион Бразилия. Победителят ще спечели квота за Токио 2020. Билетите вече са почти разпродадени. Зала „Конгресна“ е с капацитет 5000 места. Открай време Варна е столицата на волейбола, а местната публика е най-преданата на националите и дава най-мощна подкрепа за тях, на което отново ще разчитат „трикольорите“.

Момчетата на Силвано Пранди тренират на пълни обороти, а във фитнеса бяха посетени и от министър Красен Кралев, който почива в родния си град.

„Тренират здраво, атмосферата в тима е прекрасна – написа Кралев в социалната мрежа. - Волейболистите ни са оптимисти, че можем да се преборим за първото място.“

И трите тима са настанени при отлични условия в „Грифид Енканто Бийч“ в Златни пясъци.

Коментари

Задължително поле