Варна, Добрич и Силистра блокирани заради снегонавяването

лавина, сняг, снегорин

Движението в областите Варна, Добрич и Силистра е спряно заради снегонавяването. Автомагистрала „Хемус“ е затворена в областите Шумен и Варна, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Затворени са и почти всички пътища на територията на Шуменска област. Отворен за движение само на леки автомобили е единствено пътят Шумен - Търговище. Автобусите по градските линии се движат.

Силно затруднено е движението в област Разград.

Само главният път Разград - Русе и още четири основни пътни направления в Разградска област са отворени за автомобили с маса до 3,5 тона. Освен към Русе, леки автомобили от Разград могат да се движат в посока Попово, Исперих, Търговище- Разград - Кубрат и пътя Русе - Кубрат - Исперих. По останалите пътища движението е забранено.

Затворени са повечето пътища в Бургаско. 42 селища в областта са без ток.

Снегопочистващите екипи са работили през цялата нощ в столицата, съобщиха от пресцентъра на общината. Близо 150 машини продължават работа и в този час по основните улици. Градският транспорт се движи по всичките си маршрути.

В Кризисните центрове са настанени 205 нуждаещи се хора, останали без дом. Гражданите могат да подават сигнали на телефон 112.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България