Варна е поканена за домакин на Тол Шипс 2019

Варна е поканена да бъде град-домакин за четвърти път на най-престижната международна регата Тол шипс през 2019 г., съобщиха от общинската дирекция "Спорт". Предложението е отправено по време на годишната конференция на Sail Training International (STI) - организатор на регатите за учебни ветроходни кораби, в които Варна вече три пъти участва като пристанище - домакин (през 2010г., 2014г. и 2016 г).

Форумът се проведе от 30 ноември до 2 декември в Бордо, Франция, и в него взеха участие повече от 350 делегати от цял свят. Община Варна беше представлявана от Кристиан Димитров, директор Дирекция "Спорт", и кап.Тома Томов, председател на организационния комитет за провеждането на регатите във Варна.

Стана ясно, че през 2019 г. се планира регата в района на Егейско и Черно море. Поканата за домакинството е високата оценка за града ни като организатор на проявите и обещанието, че "Варна никога няма да бъде заобиколена от която и да е черноморска регата в бъдеще", каза общинският шеф на дирекция"Спорт".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони