Варна под блокада заради Ердоган

Протести и ремонти съпътстват разговорите в “Евксиноград”

Засилено полицейско присъствие и регулировчици ще има в понеделник от 12 до 18 часа по всички основни кръстовища по трасето от летището към “Евксиноград”.

Гладко шосе, изпъстрено с пролетни цветя, но и протести ще посрещнат в понеделник участниците в срещата на върха между ЕС и Турция в Евксиноград. През почивните дни армия от работници окоси зелените площи по бул. “Княз Борис I”, които грейнаха с подновен цветен килим. Зейналите през зимата дълбоки дупки бяха спешно изкърпени.

Движение “Възраждане” стяга в 12 ч. протест пред Съдебната палата срещу визитата на турския президент Реджеп Ердоган и съгласието на България тя да се проведе точно на 26 март, когато почитаме паметта на хилядите изклани и прогонени от османска Тракия българи .

Цялата организация на срещата ЕС-Турция, както и пристигането и обслужването на кортежите обаче тъне в дълбока тайна. Слуховете, че за обезпечаване на трасето от летището до резиденцията във Варна се командироват полицаи от други региони, останаха без официално потвърждение от МВР. Неофициалната информация е, че турският президент ще пристигне последен от карето във Варна и няма да остане да спи в “Евксиноград”, въпреки че срещата ще е вечерна. Председателите на Съвета на Европа Доналд Туск и на Еврокомисията Жан Клод Юнкер ще спят в Слънчевото бунгало и в хотел “Тунела”.

Проект позволява извеждане на трафика на „Хемус”

Борисов инспектира изграждане

на булевард в морската столица

Премиерът Бойко Борисов бе придружен по време на огледа от кмета на Варна Иван Портних.

Министър-председателят Бойко Борисов се запозна с хода на строителните дейности при изграждането на бул. “Васил Левски” във Варна. Това е най-мащабният инфраструктурен проект в града за последните десетилетия, който ще позволи извеждането на трафика от автомагистрала “Хемус” към курортите извън морската столица. За реализацията му правителството отпусна през миналата година 80,5 млн. лева.

Премиерът Борисов бе придружен по време на огледа от кмета на община Варна Иван Портних. Той го информира, че се очаква до средата на м. август да приключи по-голямата част от над 3-километровия участък. В момента се работи по дерето, като са набити над 1200 пилота за укрепване на трасето.

Коментари

Задължително поле