Варна получава 25,2 млн. лв. за обновяване на градската среда

25,2 млн. лв. европейски средства ще получи Варна за естетизация и модернизация на градската среда. Това съобщиха от общината, след като управляващият орган по ОП "Региони в растеж" одобри безвъзмездното финансиране на проекта. Той е част от инвестиционната програма на кметството, чиято макрорамка възлиза на 127,7 млн. лв.

Парите ще се харчат за рехабилитация на улици, разкрасяване на междублокови пространства и зони за обществен отдих, озеленяване, въвеждане на енергоспестяващо улично осветление, изграждане на велоалеи и достъпна архитектурна среда. "Това е една сериозна инвестиция, която ни дава възможност да работим за създаване на по-добри условия за жителите на Варна и за подобряване на качеството на живот в града", коментира кметът Иван Портних.

С част от средствата ще продължи обновяването на Морската градина. Там ще бъдат оформени нови спортни площадки и кътове за отдих с паркова мебел, ще се реконструират поливната система и осветлението. Пари ще има и за 4 от районите в града - "Аспарухово", "Одесос", "Младост" и "Владиславово", където ще се ремонтират улици, междублокови пространства и ще се оформят нови детски площадки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони