И Варна пред грипна ваканция

Учениците във Варна вероятно ще излязат в грипна ваканция от вторник. Това стана ясно, след като насроченото за 28 януари заседание на щаба за борба с грипа и острите респираторни заболявания бе изтеглено за днес в 15,30 ч по настояване на кмета на града Иван Портних.

"Във връзка с увеличения брой на заболели деца, ученици и учители във Варна, настоявам комисията, която трябва да прецени дали да има грипна ваканция, да заседава днес, а не утре, както е планирано. Вярвам, че ще бъде взето адекватно решение спрямо актуалната обстановка в детските градини, училищата и здравните заведения", мотивира се Портних в профила си във фейсбук.

По данни на РЗИ-Варна в града и областта вече има случаи на грип, потвърдени в националната референтна лаборатория. На 23 януари от инспекцията съобщиха, че нивото на заболеваемост расте, но още е под предепидемичните стойности. През последните дни обаче броят на поразените от вируси във възрастовите групи 5-14 г. и 15-29 г. рязко се повиши. Колко дни ще почиват учениците във Варна, ще стане ясно след заседанието на щаба.

Коментари

Задължително поле